Zvornik / 01.04.2024

Obilježen Dan opštine Milići

Slika
milići

Trodnevna manifestacija povodom obilježavanja Dana opštine Milići počela je u subotu, 30.marta 2024.godine, kulturno-zabavnim programom u Domu rudara.

Mnogobrojnoj publici predstavili su se mališani iz PU „Poletarac“, kao i učenici OŠ „Aleksa Jakšić“ i SŠC „Milutin Milanković“ sa pjesmom, plesom, recitacijama i instrumentalnim izvođenjem. Talentovani učenici SŠC Sergej Kaldesić i Vladimir Erić sugrađanima su prezentovali aplikaciju „AR-TUR“, s kojom su osvojili prvo mjesto na regionalnom MTEL app takmičenju. Povodom 32.godine od osnivanja opštine Milići premijerno je prikazan promotivni film, a program je zatvorio KUD „Prota Matija Popović“ sa igrama iz zapadne Srbije.

Rukovodstvo Opštinske uprave Milići i predstavnici Opštinske boračke organizacije zajedno sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, 31.marta 2024.godine, položili su cvijeće na Centralno spomen obilježje borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata. Nakon toga održana je Svečana sjednica Skupštine opštine u amfiteatru SŠC „Milutin Milanković“, a prisutnima su se obratili predsjednik SO Milići Predrag Sušić, načelnik opštine Marko Savić i premijer Radovan Višković.

Obilježavanje Dana opštine Milići biće završeno u srijedu, 3.aprila 2024.godine, smotrom sportista i dodjelom nagrada i priznanja najboljim sportistima u 2023.godini.