Zvornik / 19.05.2022

Prijem za najbolje učenike srednjih škola

Slika
Vukovci

Danas je povodom Dana grada, gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović organizovao prijem za 22 vukovca i đake generacije dvije zvorničke srednjoškolske ustanove. „ Poželili smo najboljima ove generacije dobro zdravlje, sreću i uspjeh u daljem školovanju„ rekao je gradonačelnik Zvornika. I ovoj generaciji učenika,  poručio je  da gdje god ih život i posao sutra odnese , da nikada ne zaborave ko su, odakle su.

To su naša djeca koja će se već na jesen razmiliti širom regiona sa željom da svoje znanje šire i da se usavršavaju. Po dobrom običaju, grad Zvornik,će  za sve svoje vukovce obezbjediti stipendiju za prvu godinu studija, naglasio je Stevanović.

Zvorničkim vukovcima danas su uručene, uz knjige i novačane nagrade za njihov dosadašnji trud i rad.

andjela

Đak generacije u Srednjoškolskom centru " Petar Kočić"  Anđela Mitrović je naglasila da Gimnazija zahtjeva veliki rad i trud, ali uz dobru organizaciju je sve moguće postići i školske obaveze, putovanja sa porodicom ali i druženja.  Anđela nam je rekla da planira da upiše Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, smjer softersko inženjerstvo.

Aldina mujkic

Za razliku od Anđele, Aldina Mujkić đak generacije trećeg stepena Turističko ugostiteljske škole smjer kuvar kaže da je već dobila ponudu za stalnim zaposlenjem u  restoranu u kojem je imala praksu.

ana Erak

Ana Erak je đak generacije u Tehničko školskom centru . Ona nam je rekla da je bilo teško doći do ovog uspjeha, ali uz puno truda i rada ništa nije nemoguće. U mojoj školi je bilo dosta odličnih učenika i nijanse su odlučile ko će biti đak generacije, kaže nam Ana. Njena želja je da upiše Opštu hemiju u Novom Sadu.

Risto Zekic

Risto Zekić  đak generacije Tehničko školskog centra treći stepen, zahvalio se svojim roditeljima, ali i školi koja je obezbjedila svojim učenicima dobre uslove za nastavu.  Risto je rekao da želi da se ostvari kao dobra osoba i čovjek. On je završio smjer  električar i već ima ponudu za posao, ali  još razmišlja da li će je prihvatiti ili nastaviti dalje školovanje .

Sofija Gutalj

Sofija Gutalj vukovac Srednjoškolskog centra " Petar Kočić"  je svim učenicima poručila da se ne treba upoređivati sa drugima, nego se usmjeriti na sebe, svoj rad i planove. Njena želja je da upiše Fakultet organizacionih nauka u Beogradu .

D.J