Zvornik / 19.05.2022

Prijemi povodom Dana grada

Slika
Protivgradsna zastita

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović danas je, povodom 612 rođendana i Dana grada Zvornika upriličio prijeme za strijelce protivgradne zaštite, predstavnike Planinarsko ekološkog udruženja „Korak“ i Planinarskog društva „Mladost“,  te novinare i snimatelje.

Strelci

Govoreći o strijelcima protivgradne zaštite, Stevanović je rekao je da su oni još jedna važna kategorija koji pružaju zaštitu svim stanovnicima Zvornika. Dežuraju, naročito u vremenu kada su učestale pojave vremenskih nepogoda. Njihov doprinos je nemjerljiv u očuvanju, prije svega poljoprivrednih usjeva, voćnjaka, a onda i svih materijalnih dobara koje naši sugrađani imaju. Oni su i nekoliko dana u bliskom periodu imali svakodnevna dejstva i moram reći da su svoj posao obavili na visokom nivou. Zahvalni smo im na revnosti u poslu koji rade, naglasio je Stevanović.

Na području Zvornika ima deset protivgradnih stanica, a iz budžeta grada se za njihov rad izdvaja 30 hiljada KM.

Prijem planinari

Gradonačelnik Zvornika danas  je primio i predstavnike planinara za koje je poručio da su među najsavjesnijim sugrađanima u starosnim populacijama kojim pripadaju, jer su svojim entuzijazmom i posvjećenošću opštim dobrima pokazali da gledaju daleko unaprijed i da ne razmišljaju o vlastitim interesima.

Ističući da su ova dva udruženja posebna i po tome, što se ujedinjuju oko zajedničkog cilja a to je uređenje i rekonstrukcija starog školskog objekta u  Planinarski dom “ Grkinja”. Mnogo toga su uradili i nastavljaju sa izvođenjem radova kako bi to bio jedan funkcionalan objekat za njihove aktivnosti. Radi se o ozbiljnim ljudima raznih starosnih dobi organizovanih u dva planinarska društva koja imaju besprekoran odnos, funkcionišu kao jedan, a čak imaju prijedlog da se spoje u jedno planinarsko društvo, rekao je Stevanović .

U ime ova dva planinarska društva Zoran Smiljanić se zahvalio Gradskoj upravi na podršci. On je rekao da planinari imaju jaku volju i želju da posle 40 godina postojanja, dobiju Planinarski dom. Zahvaljujući Gradskoj upravi i privrednim subjektima mnogo toga je urađeno, ali imamo još mnogo posla. Željeli bih smo kada sve završimo da  organizujemo posjeti djece školskog uzrasta, da osjete čari prirode svog grada. Pozivamo i sve građane Zvornika da nam se pridruže ili da nas posjete u planinarskom domu, rekao je Smiljanić

Prijem novinari

Danas je organizovan i prijem za novinare i snimatelje. Obraćajući im se  Stevanović je rekao da sve što se dešava, ako to nisu zabilježili i široj javnosti prikazali mediji, kao da se nije dogodilo,

Hvala vam što pratite naš rad tokom ove i prethodnih godina, hvala vam što nam skrećete pažnju i tamo gdje nismo na vrijeme i adekvatno reagovali, kao i što o dobrim stvarima koje se dešavaju i u okviru Gradske uprave i uopšte života našeg grada izvještavate sugrađane i širu javnost. Medijske kuće za koje radite su uvijek dobrodošle, mi se trudimo da budemo kooperativni sa svima a sve u interesu informisanosti naših sugrađana, rekao je gradonačelnik.

D.J