Zvornik / 02.02.2022

Bolnica Zvornik : Za magnetnu rezonancu angažovan stručni kadar

Slika
Bolnica Zvornik

Snimanje magnetnom rezonancom, u Bolnici Zvornik počelo je u ponedeljak. To je vijest koje je obradovala jedne Zvorničane koji su pohvalili rad rukovodstva ove zdrastvene ustanove i nabavku nove medecinske opreme. Drugi naši  sugrađaniu komentarima na objavljenu cijest izrazili su svoje sumnje da li stručan kadar radi na ovim poslovima.  Interesovalo ih da li je tehnički kadar obučen za rad sa magnetnom rezonancom i da li Bolnica Zvornik ima stručne i obučene doktore koji će znati da pročitaju snimak nalaza i daju tačnu dijagnozu. Pitanja i komentari na društvenim mrežama su se ticali i načina zakazivanja, liste čekanja…Odgovore smo za vas dobili od direktora Ivana Popovića.

Ivan Popovic

On nam je rekao da građani Zvornika i regije Birač ne trebaju da imaju bojazni da li će dobiti kompletnu i kvalitetnu uslugu snimanja magnetnom rezonancom. Bolnica Zvornik ima obučen kadar, jer su zaposleni prošli svu potrebnu obuku. Doktori i tehničari koji su vršili  obuku su bili u našoj ustanovi više od mjesec dana , a planirano je da i dalje dolaze i vrše kontinuiranu edukaciju naših radnika. Naši zaposleni su ušli i na stručnu obuku u zdrastvenu ustanovu u Mostaru , a i predstavnici proizvođača opreme,  dolazili su u više navrata u  našu bolnicu. Kada su u pitanju RTG tehničari oni su takođe prošli obuku i slobodno mogu da kažem da mogu da rade na ovim poslovima, rekao je Popović. On je dodao da je Bolnica, ugovorom o djelu angažovala  spec.radiologije dr Obrada Jovića načelnika radiologije u bolnici “ Sveti apostol Luka” u Doboju, koji će vršiti čitanje snimaka magnetne rezonance . Dr Jović sa svojim timom je takođe i bio angažovan na poslovima obuke zaposlenih.

Slika
Bolnica Magnetna rezonanca

Popović je naglasio da nema gužvi, ni liste čekanja za magnetnu rezonancu.  Trenutno se rade tri do četiri snimanja dnevno, a može se raditi od šest . Ako bude bilo potrebe za više snimanja u toku dana bolnica će organizovati rad u dvije smjene , rekao je Popović. On je podsjetio  da je magnetna rezonanca počela sa radom prije mjesec dana, ali samo za pacijente koji su na bolničkom liječenju u ovoj ustanovi.

Direktor Bolnice Zvornik  je naglasio  da je ovo prva magnetna rezonanca u regiji Birač  i da je od velikog značaja za sve pacijente.  Kada je u pitanju procedura zakazivanja za snimanje  koraci su sljedeći:  pacijent prvo mora otići kod dr specijaliste koji daje preporuku za snimanje  magnetnom rezonancom , zatim odlaze kod svog porodičnog ljekara koji ih zakazuje preko aplikacije Fonda zdrastvenog osiguranja  , pojašnjava Popović.

Bolnica Zvornik

Usluga snimanja magnetom rezonancom je besplatna za one osiguranike Fonda za zdrastveno osiguranje koji su oslobođeni plaćanja participacije. Za one pacijente koji nisu, participacija iznosi 50 odnosno 60 KM , u zavisnosti šta se snima i da li je potreban kontrast ili ne. Puna cijena za pacijente koji nemaju zdrastveno osiguranje  je 250 KM, sa kontrastom 300 KM, dodao je Popović.

Direktor Bolnice Zvornik je rekao da u najvećem broju i zahvaljujući PR službi ove ustanove pročita komentare ili mu bude skrenuta pažnja na sugestije koje su iznjete u njima kada je u pitanju rad ove zdrastvene ustanove. On je izrazio žaljenje što pojedini građani nemaju  povjerenja u njih rad i stručnost, te istakao nadu da će se to u budućnosti promjeniti. Popović  je takođe pozvao građane koji imaju problem sa zakazivanjem bilo koje procedure  u bolnici gdje nije opravdano čekanje da im stoji na raspolaganju i da mu mogu obratiti svakim radnim danom od 7 do 15 časova