Zvornik / 09.06.2021

Održan festival humora i satire “Kriva Drina”

Slika
title

U Zvorniku je održan četvrti međunarodni Festival humora i satire “Kriva Drina”, na kojem su nastupili aforističari i satiričari iz Srbije, Bugarske, Federacije BiH i Republike Srpske.  

Festival humora i satire „Kriva Drina“ održan je u okviru obilježavanja 75 godina rada i postojanja zvorničke Narodne bibliotke i muzejske zbirke. 

Direktor Narodne biblioteke i muzejske zbirke Nega Stjepanović rekla je novinarima da se, osim jubilarnih 75 godina postojanja biblioteke, festivalom obilježava i 60 godina od smrti književnika Marka Markovića iz Zvornika koji je napisao zbirku pripovijetki „Kriva Drina“. Ona je dodala da ovaj festival, na izvjestan način, može biti kulturna, ali i turistička ponuda i Zvornika i Republike Srpske.   

Selektor Festivala humora i satire „Kriva Drina“ Stanislav Tomić podsjetio je da se ove godine  festival ove vrsta održava samo u Zvorniku, dok se u normalnim okolnostima održavao i u Bijeljini i u Banjaluci.

Aforističar Aleksandar Čotrić iz Beograda izrazio je zadovoljstvo prisustvom na ovom festivalu pred zvorničkom publikom koja, kako je rekao, zna šta je dobar aforizam.

I Zvorničanin Milan Pantić, koji piše aforizme, ocijenio je ovaj festival jednu od najljepših manifestacija na koju gosti humoristi i satiričari rado dolaze.

Organizator ovog festivala, koji prošle godine nije održan zbor virusa korona, je Narodna biblioteka i muzejska zbirka, a pokrovitelj Gradska uprava Zvornik.