Zvornik / 19.11.2021

Policija i đaci – kako policija radi i koju opremu koristi

Slika
OTVORENI DANI 6

Policijska uprava Zvornik u Šekovićima i Zvorniku danas i u ponedeljak  za učenike osnovnih škola organizuje „Dane otvorenih vrata“. Uz druženje sa osnovcima policijski službenici PU Zvornik su učenicima predstavili materijalno-tehnička sredstva koja koriste pri obavljanju redovnih poslova i zadataka.

Slika
OTVORENI DANI 3

PU Zvornik je u školskom dvorištvu OŠ“Sveti Sava“ u Zvorniku izložio deo opreme, a potparolka PU Zvornik, Danijela Madžarević je zajedno sa policijskim službenicima predstavila deci na koji način rade i koju opremu koriste. Izložena su službena vozila jedinice Žandarmerije PU Zvornik, opremu kao i naoružanje koje koriste u obavljanju dužnosti.  Deci su sa interesovanjem obilazili i razgledali stolove na kojima su bile izložene puške i pištolji, zagledali su pendrek, a policajci su im vrlo rado odgovarali na sva pitanja vezana za naoružanje i opremu.

U školskom dvorištu  prisutni su bili i policijski službenici svih službi. Policijski službenici sektora za bezbednost saobraćaja su na svoj način objasnili kako brinu o zaštiti svih građana i učesnika u saobraćaju. Pripadnici odelenja za krimi tehniku pokazali su svoju opremu i sredstva kojim pronalaze i beleže tragove koji dovode do otkrivanja najtežih krivičnih djela.

Slika
OTVORENI DANI 1

Kako je za medije naglasila potparolka PU Zvornik,Danijela Madžarević cilj ovakvih aktivnosti je da se policijski službenici prikažu kao zaštitnici ne samo  dece nego i građana i da su ovakve aktivnosti na obostrano zadovljstvo i dece i pripadnika policije. 

U ponedjeljak u 12,00 časova, isti program u okviru „Dana otvorenih vrata“ policijski službenici održače ispred osnovne škole „Jovan Dučić“ u Šekovićima. „Dane otvorenih vrata“ Policijska uprava Zvornik organizuje u povodu obilježavanja krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Svetog Arhangela Mihaila. Ova aktivnost obilježavaju se širom Republike Srpske, u svim sredinama.