Zvornik / 05.02.2023

Zvornik - izbori za gradonačelnika

Slika
IZBORI KARAKAJ

Prema podacima Gradske izborne komisije u Zvorniku je do 15 časova na prijevremene izbore za gradonačelnika izašlo 11343 birača ili 21,5% upisanih u birački spisak.

Kako je za radio Osvit rekao predsjednik Gradske izborne komisije u Zvorniku, Mustafa Arifović,  očekuje se da će izlaznost na ovim prijevremenim izborima za gradonačelnika Zvornika, biti iznad 30%. Konačni brojevi, broj građana koji su glasali, broj važećih listića i kompletni rezultati glasanja, prema riječima Arifovića znaće se najkasnije odmah iza 21 čas.

Kako je na listi ime samo jednog kandidata, već sad je evidentno ime i prezime budućeg gradonačelnika Grada Zvornika. Da naglasimo da je izbor kandidata za gradonačelnika Zvornika važeći, bez obzira na procenat birača koji će ovaj put izaći na izbore.

Da podsjetimo pravo glasa u Zvorniku  ima 53.830  glasača, koji glasaju na 74 biračka mjesta, imenovano je 87 biračkih odbora i angažovano je 822  članova i zamjenika biračkih odbora. Na ovim izborima nema prijavljenih posmatrača  od strane Koalicije za praćenej izbora „Pod lupom“, a ni od strane stranke koja je imala prijavljenog kandidata.