Zvornik / 14.02.2024

Dan boraca VRS i Dan Boračkih organizacija obilježen i u Zvorniku

Slika
s

Polaganjem cvijeća na centralno spomen obilježje za 1080 palih boraca Vojske Republike Srpske danas je u Zvorniku skromno obilježen Dan boraca i Dan Boračke organizacije. Cvijeće su položili predstavnici gradskih Boračkih organizacija Zvornik. 

Slika
a

Kako je za naš radio rekao Aleksandar Despotović, sekretar Gradske boračke organizacije Zvornik ,  status demobilisanih boraca i uopšteno boračkih kategorija je  na niskom nivou , mnogi borci nalaze  se u teškom materijalnom i zdravstvenom stanju a najveći problem kao i u prethodnom periodu predstavlja veliki broj nezaposlenih boraca. 

“Što se tiče samog Zvornika imamo jako veliki problem,imamo veliki  broj podignutih optužnica od strane Suda BiH za navodno počinjene ratne zločine, što izaziva ogromnu zabrinutost kako kod  porodica optuženih i samih optuženih,tako i kod ostalih učesnika rata, kako u vojsci tako i u policiji Republike Srpske.Po ovome što vidimo do sada, svako ko je učestvovao u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu na neki način može biti optužen”-kaže Despotović.