Sport / 16.05.2024

Fudbaleri Drine pobedili Slobodu

Slika
f

U okviru utakmice  31. kola Prve lige Republike Srpske fudbaleri Drine iz Zvornika na domaćem terenu savladali su ekipu Slobode iz Mrkonjić Grada rezultatom 3:0.

Igrači Drine i Slobode odigrali su jednu dobru i fer utakmicu u kojoj je imalo šta da se vidi. Drina je riješila pobjednika već u prvom poluvremenu u kom je rezultat bio 2:0.

Prvi pogodak postigao je Drago Maksimović u 20. minutu. Maksimović je bio najvisočiji na jednu ubačenu loptu i pogodio kontra ugao gola Slobode. Utakmica je nastavila nesmanjenim intenzitetom, a napadi Drine nastavili su se, što je rezultiralo jedanaestercem u 33. minutu. Egzekutor je bio kapiten Ćulum koji pogađa za 2:0.

U drugom poluvremenu utakmica nije promijenila intenzitet, igrači Slobode pokušali su sa izrađenim akcijama da se probiju do gola Drine, ali nisu uspijevali da ugroze golmana Markovića koji je sve intervencije riješio rutinski. Drina je ipak uspjela posle desetak minuta okrenuti inicijativu, uglavnom preko razigranog Ilića i Srećkovića koji su lako prolazili po boku.

U 62. minutu jedna ubačena lopta preletila je cijeli šesnaesterac Slobode, preskočivši sve igrače došla do Jokića koji je rutinski smjestio u mrežu za konačnih 3:0.Igralo se još do kraja sa dosta uzbuđenja i prilika, ali bez golova.

Posle ovog kola situacija na tabeli nije se mnogo promijenila za Drinu iako je pobijedila i na desetom je mjestu. Drini i dalje za vratom diše sedam ekipa, jer je pola tabele stalo u sedam bodova razlike. Drina u sledećem kolu u subotu gostuje Leotaru u Trebinju, na uvijek nezgodnom gostovanju u Trebinju bilo bi sjajan posao donijeti bodove, sa tri boda Drina bi vjerovatno bila sigurna do kraja prvenstva, jer glavni konkurenti uglavnom igraju na strani i između sebe. Matematike je dosta jer je i dosta mečeva, ali Drina ima sve u svojim rukama i odlučuje o svojoj sudbini.