Zvornik / 14.09.2023

Kajakaši iz Zvornika suočeni sa problemima prilikom odlaska na takmičenja

Slika
kajak divic

Članovi Kajak kanu klub „Drina Grad Zvornik“ Divič pokazuju svojim požrtvovanim radom na koji način se takmiči pod imenom svog grada. Pored velikih problema sa prevozom učestvovali su prošla dva vikenda 03. i 10. septembra na državnom prvenstvu u Gradišci i medjunarodnom u Šamcu i osvajali medalje. Vjerovatno da su uslovi bolji, medalja bi bilo i više.

Na državnom prvenstvu 03.septembra u Gradišci, učestvovalo je 8 ekipa iz BIH. Na ovom prvenstvu Kajak kanu klub „Drina Grad Zvornik- Divič“ predstavljalo je 6 takmičara. Na put su krenuli uredno klupskim kombijem, Zbog kvara, kombi je vučnom službom AMS RS došlepan do kluba u Gradišci, a kajašake KKK „Drina Grad Zvornik“ do Gradiške dovezao je domaćin, koji je po njih poslao prevoz.

 Za dan takmičenja sve je funkcionisalo kako valja i kajašaki KKK „Drina Grad Zvornik“ su osvoili 6 medalja od toga jednu srebrnu i 5 bronzanih, a ekipno su zauzeli 4 mjesto koje su djelili sa domaćinom. Osvojili su Amina Tuhčić jednu srebrnu medalju u juniorskoj i dve bronzane u seniorskoj konkurenciji, dok su se bronzom okitili jednom Malik Kuljanim i sa dvije senior Anes Šrndić.

Povratak za Divič posle takmičenja, za kajakaše je organizovao domaćim i uprava kluba „Sava“ Gradiška koja je obezbjedila ranta kar kombi. Putešestvije je tako završeno, kajakaši su sretno svi došli kućama, a kombi i kajaci su ostali u Gradišci. Kombi kod majstora i kajaci u klubu „Sava“ Gradiška.

To ih nije obesrabilo za učešće 10. septembra na medjunarodnom takmičenju u Šamcu. Planove im je poremetila vest da je klub „Sava Gradiška“ odustao od učešća, pa neće biti dopremljeni njihovi kajaci u Šamac. Kako nije bilo šanse obezbediti kajake za sve, a i sam prevoz, obezbeđeno je renta kar vozilo da preveze tri takmičara, tek toliko da se kao klub pojave i prezentuju Zvornik i zadrže dobru saradnju sa klubom iz Šamca.

I na ovom takmičenju imali su dodatnu pomoć i podršku domaćina, KKK „Ušće“ iz Šamca. Oni su kajakašima Kajak Kanu Klub „Drina Grad Zvornik“ Divič izašli u susret i obezbjedili kajake za takmičenje.

Na međunarodnom takmičenju u Šamcu, dva takmičara su osvojila medalje. Najmlađa takmičarka iz škole kajaka Amila Kuljanin, osvojila je dve srebrne medalje, a srebro je osvojio senior Aziz Ačkanović.Do kraja sezone predstoji im i učešće 24.septembra na medjunarodnom takmičenju u Trebinju.

Klupski kombi i kajaci su i dalje u Gradišci. Kombi kod majstora i kajaci u klubu „Sava“ Gradiška.Popravka je u toku, a kako kaže predsjednik KKK Drina Grad Zvornik, Mustafa Tuhčić, čekaju fakturu od popravke, pa da nakon uplate krenu po kombi i kajake.

Kako Tuhčić naglašava ne nadaju se dobrim vijestima, jer im je javljeno da je cijena popravke gotovo 3 hiljade KM. Za sredstva se moraju obratiti Gradu Zvorniku, od kojeg očekuju pomoć. Ipak ne gube nadu i veruju da će sredstva za plaćanje popravke kombija biti obijezbeđena.

„Nadamo se sportskoj sreći i dobrim ljudima kako bi sa ovim učešćem završili ovu takmičarsku kajakašku sezonu”, optimista je Tuhčić.