Zvornik / 20.03.2023

Mirko Ždralo - reakcija na meč Sare Ćirković

Slika
sara cirkovic

Podrška za Saru Ćirković i trenera Mirka Ždrala, koji se oglasio nakon Sarinog meča. Prenosimo njegovu reakciju i verujemo njegovoj procjeni.

https://www.facebook.com/mirko.zdralo/posts/pfbid0J7jLGB8BQH1kf2KMJQZBUY21TqdqRw5Tx85HPrYiA5KtfGf3S9RaSfJjshSiiWnLl

„Na žalost, danas smo poraženi u osmini finala Svjetskog prvenstva od aktuelne šampionke Azije, Japanke Kinoshita Rinka.

Nakon analize meča, hladne glave mogu reći da je ringovni sudija ušao u ovaj meč sa namjerom da on odluči pobjednika, pa je tako sjeckao Sarine akcije nekakvim opomenama, a polovinom druge runde kada se meč lomio dao je javnu opomenu Sari za ”držanje”, što naravno psihološki utiče i mijenja sam tok meča u svakom smislu.

Medjutim, kao neko ko svojim bokserima nikada ne traži opravdanja za poraz u sudjenju i želim da se uvijek izdignu iznad toga, ipak želim prokomentarisati sudjenje jer su u jeku IBA reforme sudjenja i mnogo truda se ulaže u to, da čak treneri ne smiju pozdravljati sudije na SP koje poznaju, a zapravo tamo gdje je najviše potrebno ostavljeno je najviše prostora a to je upravo na ringu, pa tako sudije paušalno mogu da broje bokserima i daju javne opomene po svom nahodjenju a ne nekom konkretnom pravilu.

Što se tiče samog Sarinog nastupa na seniorskom prvenstvu svijeta, Sara je meni lično potvrdila ono što sam već znao, a to je da ima izuzetan karakter, pa tako i u ovom meču gdje je sve bilo protiv nje, izuzetnu Japansku bokserku je u trećoj rundi u bukvalnom smislu razbila i dovodila do ivice nokdauna, pa je tako i ubjedljivo pobjedila tu treću rundu, iako se čak i tu našao sudija iz Argentine koji kao da nije ni gledao meč pa je po automatizmu dao tu rundu Japanki.

Hvala svima prijatelji na podršci, sutra ću okačiti meč, a Sara je na ovom SP najavila da su ispred nje velike stvari.“

Da je Sara bila svjesna nepravde i da joj je bilo zaista teško ilustruje i ova slika, neposredno po završetku meča. Naša poruka je glavu gore, Sara Ćirković je samim učešćem ostvarila veliku pobjedu.

Slika
sara cirkovic