Multimedija / 16.05.2022

Nagrađeni najbolji radovi konkursa „Zašto posjetiti Zvornik“

Slika
TOZ KONKURS

Turistička organizacija grada Zvornik , prije mjesec dana raspisala je konkurs “ Zašto posjetiti Zvornik“ za učenike dvije srednje škole u našem gradu. Prema riječima direktorice Ivane Đokić Milanović pristigli su rsdovi 70 učenika, koji su napisali oko 200 poruka.

Cilj je bio da srednjoškolce podstaknemo da razmišljaju o svom gradu i napišu kreativne i orginalne poruke kojima će na najbolji način pozvati sve mlade da dođu u naš grad , kaže Đokić Ivanović

Nagrade u vidu poklon bona knjižare „Bane“ su osvojila tri učenika čije promotivne poruke su se izdvojile u mnoštvu pristiglih.

JELENA SANDIC

Prvo mjesto je osvojila učenica trećeg razreda SŠC „Petar Kočić“ Jelena Sandić sa svoje dvije autentične promotivne poruke: „Čekaju te divne stvari – tvrđava i Drina, muzejska zbirka i Andraševa vila. Uživaćeš u svemu što naš grad nudi, očaraće te divni i nasmijani ljudi. Iz Zvornika jednom moraćeš poći, ali budi siguran, opet ćeš nam doći“.  i „Grad u koji su dolazili Rimljani, ali i srspki kraljevi. Grad koji imaju svoju „Zelenu ljepoticu“. Grad u kome se ukrštaju različite kulture, te je svako dobrodošao. Ali najvažnije – grad koji vrvi od dječijeg smjeha. Dobrodošli u naš Zvornik!“

MAID NEZIROVAC

Drugo mjesto je osvojio Maid Nezirovac, učenik prvog razreda SŠC „Petar Kočić“ sa svojom promotivnom porukom „U Zvorniku malom gradu možeš upoznati i Lejlu i Mariju i Radu. Svako dijete u sebi nosi jednu veliku nadu. Možeš sjesti pored Drine u hladu i popiti limunadu. Preko Drine veliki je most ko god ga predje dobrodošao je gost. Na vrh grada kula je od starog kamenja koja čuva mnoga stara znamenja“.

ANASTASIJA ZEKIC

Treće mjesto je pripalo Anastasiji Zekić, učenici prvog razreda SŠC „Petar Kočić“ sa svojom porukom „Zvornik posjeti i mir pored Drine osjeti. U šetnji do Đurđev grada kreni i pored zvorničke kapije obavezno skreni. Na starom mostu fotografiju napravi i Zvornik zauvjek u srcu ostavi“.

Danas je nagrađeno  još deset učenika obje zvorničke srednje škole za koje je žiri procijenio da su njihovi radovi takođe vrijedni pažnje.

Gradonačelnik Zvornik Zoran Stevanović je istakao da su obilježavanje Dana grada počeli mladi sugrađani koji su za konkurs turističke organizacije pisali radove, odnosno poruke svome gradu.” Sve više se prepoznaje rad naše turističke organizacije koja se i ovaj put potrudila da čujemo glas mladih. Zadovoljni smo njihovim porukama i to je dokaz da ih treba saslušati jer imaju i boljih i originalnijih ideja od nas starijih , rekao je Stevanović .

D.J