Zvornik / 15.11.2021

Pet evropskih medalja zvorničkih bokserki za godinu dana

Slika
BK Obilic

Za Zvornički Bokserski klub „ Obilić“ 2021 godina je bila godina dobrih rezultata , rekao je trener Mirko Ždralo na konferenciji  za štampu.

Tri bokserkse našeg kluba , Dragana Jovanović, Anastasija Bošković i Sara Ćirković, su kroz nastupe za reprezentaciju Srbije u proteklih godinu dana osvojile pet medalja na evropskim prvenstvima, pohvalio se Ždralo. Ovo je rezultat vrijedan pažnje , ali svakako ne nešto na čemu želimo da stanemo rekao je Ždralo i dodao da su ovi rezultati odavno „prerasli“ klub, odnosno ovu lokalnu zajednicu ili čak i državni nivo.

BK Obilic

Za naš dalji rad potrebna je jača podrška i mi smo u potrazi za generalnim sponzorom. Nemamo jasnu finansijsku strukturu , jer nemamo sponzore , kaže Ždralo i dodaje da su zadovoljni  podrškom od 10 hiljada KM koji dobijaju iz gradskog budžeta.  On je dodao da je za sam rad kluba potrebno više sredstava jer su im veći troškovi. Navodeći da pošto nemaju svoj prostor samo za kiriju moraju da izdvoje 15  hiljada KM čime se dovodi u pitanje opstanak kluba. Zbog svega navedenog potreban je generalni sponzor

Za dalji ozbiljan rad sa našim članovima, prije svega sa ove tri vrhunske bokserke, potrebna nam je finansijska pomoć, odnosno sponzor koji bi omogućio uslove za dalje ozbiljne pripreme, jači trenažni program i nove, nadamo se, još bolje rezultate ,  rekao je Ždralo i dodao da je jedan od ciljeva da Sara ostvari normu za predstojeće Olimpijske igre.

BK Obilic

Navodeći njihove rezultate, on je dodao da je Dragana Jovanović prošle godine bila juniorski vicešampion Evrope, a ove godine je bila bronzana na juniorskom prvenstvu Evrope. Ona se iz Novog Sada preselila u Zvornik, prepoznala „Obilić“ i njegove trenere kao sredinu u kojoj može da trenira i napreduje što dovoljno govori o ozbiljnosti i kvalitetu rada u klubu.

Zvorničanka Anastasija Bošković osvojila je bronzanu medalju na juniorskom prvenstvu Evrope, a najznačajniji uspjeh je ostvarila Sara Ćirković, koja se takođe preselila iz Bratunca u naš grad.

Sara ima dvije evropske medalje, ona je srebrna sa evropskog juniorskog prvenstva, ali je ipak najveći uspjeh srebrna medalja sa omladinskog prvenstva, koje je nadavno održano u Budvi, jer su tu uslovi bili kao kod seniora, boksuju se runde po tri minuta, jači su protivnici tako da je to i najveći rezultat našeg kluba. Ta finalna borba mogla je da ima i drugačiji kaj, ali mi se nadamo da će Sara nastaviti istim tempom i na sljedećem prvenstvu napasti zlatnu medalju – istakao je Ždralo.

BK Obilic Sara

Sara Ćirković je dodala da su uspjesi došli kao plod višemjesečnih i kvalitetnih priprema. Rekla nam je da je zadovoljna rezultatima, te da će nastaviti i dalje da vrijedno trenira sa jednim ciljem a to je da postigne još bolje rezultate.

Ždralo se ovim putem zahvalio i treneru Stefanu Prodanoviću koji radi sa ostalim članovima i koji omogućava da se klub održi i radi sa više od 100 članova.