Zvornik / 26.05.2023

PU Zvornik: 70 vozača isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Slika
Policija konferencija 5

Policijska uprava Zvornik održala je redovnu konferenciju za medije na kojoj su prezentovani podaci rada za  mjesec april 2023 godine.

Zamjenik načelnika PU Zvornik, Vladan Vasilić je istakao da u mjesecu aprilu 2023. godine od ukupno 54 evidentirana krivična djela, rasvijetljeno je 51, pa je koeficjent ukupne rasvijetljenosti je 91,11%. Tokom aprila je javni red i mir narušen u 42 slučaja. Tom prilikom je izjavio da nije bilo evidentiranih narušavanja javnog red i mira u većem obimu. Te, na osnovu navedenih statističkih pokazatelja za mjesec april 2023. godine, ocijenio stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva PU Zvornik kao zadovoljavajuće.

Iz oblasti kriminaliteta, načelnik Odjeljenja za opšti kriminalitet, Srpko Milošević je istakao dasu policijski službenici PU Zvornik podnijeli 53 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv 51 lica. Evidentirano je devet povratnika i dva maloljetna izvršioca krivičnih djela. Tom prilikom je izjavio da je u oblasti opšteg kriminaliteta evidentirano 14 krivičnih djela počinjeno od strane nepoznatih izvršilaca, a policijski službenici su rasvijetlili 11, pa je koeficijent krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu 69 %. Istakao je još da su otkrivena dva krivična djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, a oduzeto 57 gr opojne droge, i tri krivična djelo iz oblasti privrednog kriminaliteta.

Inspektor u Sektoru policije PU Zvornik, Bojan Mirković je istakao da u oblasti bezbjednosti saobraćaja, u mjesecu aprilu 2023. godine evidentirano 40 saobraćajnih nezgoda, od kojih je 10 sa povrijeđenim licima i 30 sa materijalnom štetom. Jedno lice je smrtno stradalo u saobraćajnoj nezgodi. Tokom aprila 2023. godine je iz saobraćaja isključeno 41 vozilo. Takođe, iz saobraćaja su isključena 85 vozača, od čega je 70 vozača isključeno zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.