Zvornik / 19.07.2023

PU Zvornik: Za šest mjeseci 260 saobraćajnih nezgoda

Slika
policija

U prostorijama Policijske uprave Zvornik danas je održana redovna konferencija za medije o rezultatima rada za proteklih šest mjeseci. Zamjenik načelnika uprave,Vladan Vasilić, je naveo da je evidentirano 368 krivičnih djela, što je za 8,9 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Koeficijent rasvjetljenosti  krivičnih dijela je 88,7% , po nepoznatom počiniocu 62,3%. 

Načelnik Sektora kriminalističke policije, Mladen Savić, je istakao da je u prvoj polovini ove godine broj krivičnih dijela u porastu, ali da nije bilo težih krivičnih djela. U oblasti privrednog kriminaliteta otkrivena su 32 krivična dela, iz oblasti opojnih droga 21 krivično delo. Inspektor Sektora policije, Branko Šarčević, je istakao da je u prvih šest mjeseci javni red i mir narušen u 220 slučajeva, i tom prilikom je evidentirano 282 prekršaja javnog reda i mira. U oblasti bezbjednosti saobraćaja, u ovom periodu je evidentirano 260 saobraćajnih nezgoda, u kojima su 133 lica povređena. Iz saobraćaja je isključeno 147 vozila i 551 vozač.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Zvornik, Vladan Vasilić, rekao je da su na teritoriji policijske uprave Zvornik novopostavljene kamere na putevima u regiji Birač,  evidentirale 588 prekršaja – vožnje neregistrovanih vozila. Iz policijske uprave Zvornik navode da se u narednom periodu mogu očekivati pojačane kontrole u oblasti bezbjednosti saobraćaja , kako bi se bezbjednost podigla na što veći nivo.