Zvornik / 20.03.2023

Sara Ćirković stala u osmini finala

Slika
sara cirkovic

Sara Ćirković je izgubila meč osmine finala u kojem je boksovala protiv mnogo iskusnije japanke Rinke Kinošite. Ovo je Sarin prvi nastup u seniorskoj konkurenciji za reprezentaciju Srbije i plasman među 16 najboljih, za nju je već veliki uspjeh.

U današnjem meču osmine finala bolja od Sare Ćirković  bila je japanska bokserka Rinka Kinošita. Na seniorskom IBA Svjetskom prvenstvua u boksu rezultaski japanska bokserka Rinka Kinošita, inače šampionke Azije i druga nositeljka ovog svjetskog  takmičenja u boksu, pobjedila je jednoglasnom odlukom sudija, uz minimalnu prednost u ocjenama sudija. Sara je bila vidno neraspoložena i svjesna i prije odluke sudija, da nije uspjela da pobjedi japansku bokserku.  Bez obzira ovo je za nju veliki uspjeh i plasman među 16 na svijetu i pobjeda u prvom meču su pokazatelji da se on nje tek očekuju veliki rezultati.  

Slika
sara cirkovic

Čestitke Sari Ćirković i treneru Mirku Ždralu na učešću i pokazanom kvalitetu tokom nastupa Sare. Kako je ovo Sari Ćirković tek prvo takmičenje u seniorskoj konkurenciji, prilika za revanš zasigurno da će biti.