Zvornik / 07.03.2023

Tradicionalna akcija darivanja krvi učenika SŠC”Petar Kočić”

Slika
krv

Gradska organizacija Crvenog krsta  Zvornik  i  Srednjoškolski  centar  “Petar Kočić” organizuju tradicionalnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Direktorica škole Biljana Pisić, istakla je da je akcija darivanja krvi  dio „Humanitarnih dana“, aktivnosti koje provode učenici ove škole.

Kako je za Osvit radio rekao dr Dalibor Lipovac,Zavod za transfuzijsku medicinu Republike Srpske,odjeljenje Zvornik, oko 80 učenika i profesora srednjoškolskog centra prijavilo se za ovu humanitarnu akciju.Juče je krv darivalo oko 40 učenika, za danas su planirani preostali učenici  a akcija protiče dobro.

Izvjestan broj učenika koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji imali su  povišen pritisak,ubrzan rad srca i respiratorne tegobe,tako da ovaj put nisu bili u prilici da daruju krv.

Već tradicionalno svake godine u mjesecu martu škole sa područja regije Birač organizuju dobrovoljne akcije darivanja krvi. Protekle sedmice učenici Teničko školskog  centra Karakaj dobrovoljno su darivali  krv a za nekoliko dana ovu dragocjenu tečnost darivaće  učenici iz Srebrenice,Bratunca,Vlasenice i Milića.