Zvornik / 03.04.2024

U Zvorniku obilježen Dan policije Republike Srpske

Slika
p

Povodom obilježavanja 04. aprila - Dana policije Republike Srpske, danas je na spomen obilježju ispred zgrade Uprave, služen parastos za poginule pripadnike Policijske uprave Zvornik.

Nakon služenja parastosa, zapaljene su svijeće i položeno cvijeće na centralnim spomen obilježjima za pripadnike ove Uprave koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske. Cvijeće su položili, pored predstavnika PU Zvornik, gradonačelnik Gradske uprave grada Zvornika sa načelnicima susjednih opština, porodice poginulih policijskih službenika, predstavnici Sindikata PU Zvornik i predstavnici nevladinih organizacija.

Održan je  i tradicionalni prijem za penzionisane radnike PU Zvornik, kao i za porodice poginulih policajaca, te druge zvanice iz društvenog života sa područja ove Uprave.

Slika
p

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović čestitao je Dan policije ministru unutrašnjih poslova Siniši Karanu, direktoru Policije Siniši Kostreševiću, načelniku PU Zvornik Aleksandru Vasiljeviću i svim pripadnicima MUP-a.

„Čestitam vam ovaj dan uz poruku da nastavite da se predano borite protiv kriminala, korupcije i terorizma i tako učinite život svakog našeg građanina bezbjednijim. Zahvaljujući hrabrosti i odlučnosti zvorničkih policajaca, bezbjednosna situacija u našem gradu je zadovoljavajuća i vjerujem da će tako biti i ubuduće,“ rekao je gradonačelnik Ivanović.