Multimedija / 01.05.2024

Zlatna Sara i bronzana Anđela, za Zvornik budući grad boksa

Slika
boks

U svom gradu u Zvorniku su reprezentativke Srbije u boksu, Sara Ćirković i Anđela Branković i trener reprezentacije Mirko Ždralo.

U bojama reprezentacije Srbije i svog Bokserskog kluba „Obilić TRB“,  pojavili su se  na pres konferenciji u gradskoj upravi. Ovaj put su doneli tri medalje i dva pehara.  Rezultati postignuti na Evropskom prvenstvu u boksu u Beogradu, su istorijski  izjavio je trener ženske rerezentacije Srbije i „Obilić TRB“.

Slika
boks

Mirko Ždralo je ocijeno da su nastup i medalje osvojene na Evropskom prvenstvu u boksu u Beogradu istorijski i naglasio da je klub „Obilić TRB“ za sedam godina osvojio deset evropskih medalja, a tu su još i svetske Sare Ćirković.  Bokserski klub „Obilić TRB“ je zvornički  klub, kome je glavni sponzor Tehnički remont Bratunac i Slaven Ristić, čija je podrška uvek bila velika, rekao je Ždralo.

„Radili smo i uporedne analize i došli do zaključka da nijedan klub u regionu nema ove rezultate, uključujući i one najveće. Sarina zlatna medalja ja istorijska za srpski boks, ali i za naš grad. Tome uspjehu se priključila i Anđela Branković, osvojivši bronzanu medalju, čime se upisala u istoriju srpskog boksa, ali i grada Zvornika“, rekao je Ždralo.

Na konferenciji za medije Ždralo je najavio i plan na unapređenje uslova za rad boskera u Zvorniku i razgovari naprijemima, koji su već najavljeni, sa predsjednicima Srbije i Srpske, Aleksandrom Vučićem i Miloradom Dodikom.

Slika
boks

„Očekujemo od njih podršku, a imamo je od gradonačelnika Zvornika Bojana Ivanovića, pa da izgradimo dvoranu za borilačke sportove u našem gradu. Mišljenja smo da Zvornik treba da bude baza bokserskog sporta, da to bude jedna tačka srpskog boksa koja će kroz kampove okupljati i strane reprezentacije, kao što mi sada idemo na kampove u druge zemlje”, naveo je Ždralo.

Mirko Ždralo je u više navrata ponovio da je dogovorena i lokacija za gradnju budućeg nacionalnog bokserskog centra Republike Srpske ovde u Zvorniku, ali je ostala „tajna“ pozicija te lokacije.  Ono što raduje je i da će prema najavi Ždrala ovo biti dvorana za sve borilačke sportiste, kojih Zvornik ima i koji svojim rezultatima zaslužuju jednu reprezentativnu halu.

Najavu trenera Mirka Ždrala o gradnji hale za borilačke sportive, potvrdio je i gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović uz čestitku za uspjehe na Evropskom prvenstvu u boksu.

Slika
boks

„Mislim da u narednoj deceniji treba da očekujemo samo dobre rezultate od članova ovog kluba. Mi smo ponosni na njihove uspjehe. Ušli smo u izradu idejnog rješenja sale za borilačke sportive. Očekujemo podršku predsjednika Srpske i Srbije, kao i Bokserskog saveza Srbije. Time bi naši bokseri imali još bolje uslove za rad što će sigurno dati i još bolje rezultate,” istakao je Ivanović.

Sara Ćirković, na Evropskom prvenstvu u Beogradu proglašena je za najbolju bokserku uz zlatnau medalju koju je osvojila. Ona se posebno zahvalila na podršci svim sugrađanima i gradskoj upravi Zvornika. Kaže navijanje tokom finalne borbe joj je pomoglo i dobor ga je čula. Sara je u sva tri meča pobedila jednoglasnom odlukom sudija.

Slika
boks

„Ja sam zadovoljna svojim nastupom. Ovo mi je bila odlična priprema za Olimpijske igre, sada slijedi mala pauza pa pripreme za Pariz,”  ocenila je Ćirkovićeva i uz osmeh rekla da joj je cilj osvajanje medalje u Parizu.

Zadovoljna je osvajanjem prve medalje na Evropskom prvenstvu je i Anđela Branković. Ona je istakla zahvalnost trenerima Mirku Ždralu i Pedru Granadu.

„ Sav trud i rad su se isplatili, a zahvalna sam i Sari koja je moj najbolji sparing partner. Sada slijede pripreme za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, krajem maja na Tajlandu i nadam se da ću uspjeti u namjeri da izborim mjesto u Parizu,”  navela je Brankovićeva.

 

Slika
boks

Na   konferenciji za medije su predstavljeni i uspjesi Anastasije Bošković i Srđana Tomića, članova BK „Obilić TRB“ iz Zvornika.  Anastasija Bošković je prije mjesec dana osvojila brozanu medalju na Omladinskom prvenstvu Evrope u Poreču.  Sedamnestogodišnji Srđan Tomić je na Evropskom prvenstvu u kateogriji preko 80 kilograma osvojio bronzanu medalju, a na prvenstvu Balkana je takođe bio bronzani, dok je na prvenstvima Republike Srpske i Srbije je osvajao prva mjesta.

Slika
s