Zvornik / 01.09.2022

Zvornik: Po prvi put u školskim klupama 341 đak prvak

Slika
4

Školsko zvono danas je ozvaničilo početak nove školske godine . U školske klupe po prvi put je je sjeo  341 đak prvak, koliko je upisano u šest centralnih osnovnih škola sa njihovim područnim odeljenjima. Tradicionalno đake prvake prvog dana u dvije najveće škole “Sveti Sava” i “ Desanka Maksimović” posjetio je gradonačelnik Zvornika.

5

U Osnovnu školu “Nikola Tesla” u Pilici upisan je 21 đak prvak , za dva više u odnosu na prethodnu godinu. Ovu školu ukupno pohađa 187 učenika. U Osnovnoj školi “ Petra Kočić” u kozluku za 60 odsto je više upisano đaka u prve razrede. Ove godine je od ukupno 383 učenika, 40 đaka prvaka.

Suncica

U OŠ “Jovan Cvijić” u Drinjači , upisano je 12 đaka prvaka , a nastavu pohađa ukupno 124 učenika. Manje đaka u prve razrede je upisano u OŠ “ Vuk Karadžić” u Roćeviću – 37, što je za 16 manje nego prethodne godine. Nastavni proces u ovoj školi pratiće 429 učenika.

Kada je u pitanju najveća škola na području Zvornika Osnovna škola “ Sveti Sava”  upisano je 135 đaka prvaka. Ukupno nastavu u ovoj školi pohađa 1396 učenika. U drugoj po veličini školi “ Desanka Maksimović” u Čelopeku upisano je 96 učenika u prve razrede .

Prema podacima odeljenja za privredu i društvene djelatnosti  grada Zvornik , devetogodišnju školu pohađa ukupno 3600 učenika .