Novosti / 13.07.2021

Baklje i konfete za bokserke Anastasiju Bošković i Draganu Jovanović

Slika
Naslovna za docek

Uz  baklje i konfete sinoć su dočekane bokserke  Anastasija Bošković i Dragana Jovanović koje su na Evropskom juniorskom prvenstvu u Gruziji u dresu Srbije osvojili dvije bronzane medalje.

Bakljada

Trener Bokserskog kluba „Obilić“ Zvornik i selektor reprezentacije Srbije  Mirko Ždralo zahvalio se na dočeku i naglasio da su Anastasija Bošković, Dragana Jovanović iz Zvornika i Đina Miletić iz Čačka u reprezentaciji Srbije osvojile tri bronzane medalje na Evropskom juniorskom prvenstvu u boksu, koje je održano u gruzijskom gradu Tbilisiju.

zdralo

„Ovo je istorijski uspjeh naših djevojaka, što nije slučajno,  jer radom dokazujemo da imamo potencijal i da pravimo velike šampione“, rekao je Ždralo. On je podsjetio da je Dragana Jovanović iz Novog Sada prešla u Zvornik da živi i da trenira u „Obiliću“, i da je ovaj uspjeh pokazao da nije pogriješila u takvoj odluci .  Ždralo  je dodao da je ovo treća evropska medalja za bokserski klub „ Obilić“ u roku od dvije godine, čime se ne može pohvaliti ni jedan klub kako u Bih , tako ni u Republici Srbiji.

Dragana

Od Dragane  Jovanović smo saznali da je ovo bilo četvrto evropsko prvenstvo na kome je postigla veliki uspjeh.  Kao i svi sportisti ona je bila samokritična i rekla je mislim da je mogla da bude bolja i istakla nadu da će na narednom Evrpskom prvenstvu postići još bolji rezultat“.

Anastasija Boskovic

Anastasija  Bošković je sa 15 godina osvojila bronzanu medalju Ona nam je rekla da za nju ova medalja predstavlja dodatnu motivaciju da nastavi sa još intezivnijim  treninzima. „U tom smislu moji  planovi za budućnost su veliki , a jedna od najvećih želja je da se plasiram na Olimpijske  igre“, rekla je Boškovićeva.