Zvornik / 31.10.2023

Bolnica u Zvorniku dobila transportni neonatalni inkubator

Slika
b

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci juče su uručeni neonatalni transportni inkubatori  i oprema za zbrinjavanje novorođenčadi, a jedan takav je ispred zvorničke bolnice, preuzeo  direktor ove zdravstvene ustanove Ivan Popović.

 – Značaj nabavke transportnih inkubatora ogleda u činjenici da je naše porodilište udaljeno od tercijarne referentne ustanove i neonatološke intenzivne njege, gdje se novorođenčetu može pružiti najadekvatnija, najkompleksnija dijagnostika, terapija i njega prijevremeno rođene djece. Savremeni i opremljeni neonatalni transportni inkubatori će osigurati nesmetan i pouzdan prevoz do zdravstvenih ustanova u kojima će najmlađima biti omogućena adekvatna zdravstvena njega i koji neće dozvoliti pogoršanje vitalnih funkcija prijevremeno rođene djece-saopšteno je  iz zvorničke bolnice.

Sredstva za nabavku neonatalnih transportnih inkubatora prikupljena su na donatorskoj večeri „S ljubavlju hrabrim srcima“, koja je održana u decembru prošle pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske, a edukaciju je obavilo 62 ljekara i medicinskih sestara/tehničara