Zvornik / 22.11.2022

Dječiji vrtić”Naša radost”-didaktička igračka “Domine osjećanja” osvojila nagradu

Slika
igračka

Marijana Taborin, psiholog u dječijem vrtiću “Naša radost” iz Zvornika i Maja Soro, vaspitačica u zvorničkom vrtiću, osvojile su treću nagradu na konkursu za izbor najboljeg didaktičkog materijala i igračaka za rano učenje Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Treću nagradu u kategoriji didaktičkih  igračaka koja je namijenjena za socio-emocionalni razvoj djece, dobile su za izradu igračke “Domine osjećanja”.

https://www.facebook.com/osvitradio.zvornik/videos/1210690532860457/

Kako je za Osvit radio istakla Marijana Taborin, psiholog u zvorničkom vrtiću i  jedna od dobitnica nagrade, ideja koja ih je pokrenula jeste da naprave didaktički materijal koji podstiče prvenstveno emocionalni razvoj kod djece predškolskog uzrasta.Posmatrajući i istražujući  i shvatile smo da su domine različitog sadržaja generalno zapostavljena igra ,a domine  zahtjevaju strpljenje,pažnju,koncentraciju, i kroz ovaj didaktički materijal uspjele smo da spojimo sve ovo sa emocijama -rekla je Taborin.  

Inače zaposleni u zvorničkom vrtiću , pored nagrađene didaktičke igračke ,predstavili su još osam didktičkih igračaka koje su bile izložene u biblioteci Republike Srpske.

Vukomir Stanković,direktor Dječijeg vrtića”Naša radost” Zvoenik istakao je da je ovo još jedan dokaz da se u ovoj ustanovi radi stručno i posvećeno,i da se vaspitači trude da pokažu koliko su posvećeni i koliko poklanjaju pažnju djeci zbog koje i jesu tu.

Slika
igračka