Zvornik / 12.02.2024

Grad Zvornik- studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu na praksi u svom gradu

Slika
p

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović danas je  u Gradskoj upravi grada Zvornika potpisao Protokol o saradnji sa profesorom dr Goranom Markovićem, dekanom Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

 Gradonačelnik Zvornika,Bojan Ivanović rekao je  da Protokol podrazumjeva da studenti iz grada Zvornika koji studiraju na Pravnom fakultetu u Istočnom Sarajevu tokom studija mogu da obavljaju praktičnu nastavu  u jedinicama lokalne samouprave u svom gradu.

Slika
p

“Time će pored nekog svoj teorijskog znanja koje stiču, ostvaririti i praktično znanje i sutra biti kvalitetnija radna snaga na tržištu rada.Takođe, ovaj Protokol podrazumjeva da će Pravni fakultet pružiti i stručne usluge našem gradu u onoj oblasti u kojoj nam bude trebalo, kako bi mi pružili kvalitetnije usluge našim sugrađanima”-kaže Ivanović.

Slika
p

Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, dr Goran Marković rekao je da na Pravnom  fakulteut Univerziteta u Istočnom Sarajevu trenutno ima oko 50 studenata iz Zvornika.

“Na ovaj način,odnosno potpisivanjem ovog Protokola, želimo da pružimo studentima priliku da prođu studentsku praksu u Gradskoj upravi i javnim ustanovama grada Zvornika.Isto tako želimo da kao Pravni fakultet  pomognemo gradu Zvorniku ukoliko je to potrebno, davanjem pravnih savjeta ,pravne ekspertize i saradnjom u svim segmentima koji su u zajedničkom interesu”-pojašnjava Marković.