BIH/Srpska / 09.07.2024

Hapšenja u Graničnoj policiji, zamjenik direktora SIPA-e Zoran Galić pobjegao u Hrvatsku

Slika
Hapsenje b.s

  Pomoćnik komandira Јedinice Granične policije Trebinje Blagoje Milović i državljanin BiH i Hrvatske Ivica Bago uhapšeni su zbog sumnje na organizovani kriminal i druga krivična djela, dok je zamjenik direktora SIPA Zoran Galić pobjegao u Hrvatsku, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

  Milović i Bago uhapšeni su juče po naredbi Tužilaštva BiH zbog krivičnih djela organizovani kriminal, nedopušten promet akciznih proizvoda, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i drugih, a istragom je obuhvaćen i Galić zbog primanja dara i zloupotrebe položaja u periodu dok je bio direktor Granične policije BiH.

  Takođe, postoje osnovi sumnje da je za sada nepoznato lice iz navedenih institucija uključenih u istragu Galić dostavilo informaciju o istrazi i planiranim mjerama i radnjama protiv njega, čime bi počinilo krivično djelo povreda tajnosti postupka, napominje se u saopštenju.

  Iz Tužilaštva ističu da istragu provode zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, a u hapšenja je uključena i Agencija za istrage i zaštitu BiH.Istraga u ovom predmetu korupcije visokog nivoa se nastavlja dalje, a sprovodi se uz direktnu podršku EVROPOL-a.