Zvornik / 26.01.2023

Kik-bokser Nikola Drobnjak i tekvondoistkinja Marija Jokić sportisti Zvornika za 2022. godinu

Slika
sportista godine

U Domu omladine u Zvorniku u okviru “Svetosavske nedjelje” sinoć je održan tradicionalni izbor sportiste godine,na kome su kik bokser Nikola Drobnjak i tekvondoistkinja Marija Jokić izabrani za najboljeg sportistu i sportistkinju  grada Zvornika za 2022. godinu.

Obraćajući se prisutnima, zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović istakao je da Zvornik grad sporta što se najbolje vidi po njihovim rezultatima.

 Marija Jokić istakla je da je 2022. godina bila jako uspješna i da postignuti rezultati predstavljaju krunu njenog dosadašnjeg rada.

Nikoli Drobnjaku je ovo drugi put da bude proglašen za sportistu Zvorniku.

 “Prošla godina je bila jako uspješna za mene, postao sam profesionalni prvak Evrope u junu mjesecu, što je najbolji rezulatat u Republici Srpskoj u posljednjih 20 godina”– rekao je Drobnjak.

Slika
sportista godine

Za najboljeg trenera proglašen je Mladen Ristić iz TKDK „Zvornik“, najbolji trener mlađih kategorija je Igor Krajišnik iz OKK „Drina Princip“, a za najbolji klub je proglašen je Džudo i sambo klub „Sokolovi“.

Na ovogodišnjoj manifestaciji za najbolje sportiste od 3. do 10. mjesta proglašeni su Anđela Batić (tekvondo), Marko Rosuljaš (džudo), Aleksandra Perišić (odbojka), Bojan Matić (košarka), Ognjen Markanović (rukomet), Sandra Popović (džudo), Kristijan Stojkić (karate) i Radovan Vasić (futsal).

Najbolji klub nižeg ranga takmičenja je FK „Podrinje“ Tršić, najbolji sportski radnik u nižem rangu Dragan Radović (fudbal), a najbolji sportista u nižem rangu fudbaler Srđan Damjanović.

Talentovani sportisti su Boris Krstić (atletika), Amna Tuhčić (kajak), Igor Bratić (košarka), Aleksa Kulić (rukomet), Iva Batić i Milan Sandić (tekvondo), Nikola Radivojević i Nina Minić (džudo), Petar Sandić (boks) i Ana Erić (odbojka). 

Specijalna priznanja dodijeljena su Vasiliju Boškoviću (odbojka), Draganu Božoviću (džudo), Bekiru Omeroviću (kajak), Branku Jašiću (košarka), posthumno Radenku Rikiću (košarka) i Branislavu Petroviću (odbojka), te preduzećima Keso promet, Euro petrol i Rile Promet.

Nagradu za životno djelo dobio je Dragan Milošević, a u kategoriji sportski ambasador Mirko Ždralo i Sara Ćirković (boks) te Milica Dragičević (košarka). 

Slika
sportista godine

U muzičkom dijelu manifestacije nastupilo je Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“.