Zvornik / 12.02.2024

Krivična dijela i prekršaji na području PU Zvornik

Slika
policija auto

-Policijski službenici Policijske stanice Vlasenica su 11.02.2024. godine oko 01,00 časova, lišili slobode lice inicijala V.P. iz Han Pijeska zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Tjelesna povreda“. Policijskoj stanici Vlasenica je navedenog dana, prijavljeno je u jednom ugostiteljskom objektu u Vlasenici došlo narušavanje javnog reda i mira tučom. Policijski službenici PS Vlasenica su postupili po navedenoj prijavi i su utvrdili da je oštećeno lice fizički napadnuto od strane lica V.P. Oštećeno lice je upućeno na ukazivanje ljekarske pomoći u Javnu zdravstvenu ustanovu Dom zdravlja Vlasenica, a nakon toga i u JZU Bolnica Zvornik, gdje se dežurni doktor nije izjasnio o stepenu povreda, te je isto zadržano na posmatranju. O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu koji je naložio dostavljanje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu.

- U ulici Svetog Save, opština Bratunac, 11.02.2024. godine, oko 01,20 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su dva lice zadobila tjelesne povrede. U saobraćajnoj nezgodi je učestvovalo jedno putničko vozilo marke „Peugeot“ kojim je upravljalo lice J.S. iz Republike Srbije sa kojim je na mjestu suvozača bilo lice R.Z. iz Bratunca. Oba lica su radi ukazivanja ljekarske pomoći prevezena u Javnu zdravstvenu ustanovu Dom zdravlja Bratunac gdje su im od strane dežurnog doktora konstatovane lake tjelesne povrede. Policijski službenici Policijske stanice Bratunac su izvršili uviđaj saobraćajne nezgode. Slijedi dalji rad na dokumentovanju saobraćajne nezgode.

- Policijski službenici Policijske stanice Zvornik, 11.02.2024. godine, oko 13,00 časova, lišili su slobode lice J.I. iz Sarajeva za kojim je raspisan raspis o traganju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Policijska stanica Novi Grad, zbog počinjenog krivičnog djela „Oštećenje tuđe stvari“ Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon završene kriminalističke obrade, lice je otpušteno iz Policijske stanice Zvornik.

- Policijski službenici Staničnog odjeljenja Skelani, 11.02.2024. godine, oko 16,10 časova, lišili su slobode lice M.R. iz Srebrenice zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Paljevina“. Istog dana SOP Skelani je zaprimila prijavu da u mjestu Kušići, opština Srebrenica, gori kuća vlasništvo dva oštećena lica. Na lice mjesta su upućeni pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica i policijski službenici SOP Skelani. Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica su lokalizovali požar. Povrijeđenih lica nije bilo. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini Područna kancelarija Srebrenica koji je naložio dostavljanje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu-stoji u saopštenju Policijske uprave Zvornik.