Zvornik / 13.10.2021

Manifestacija Dani jabuke i ove godine u OŠ „ Desanka Maksimović“, ali bez gostiju

Slika
Skola Celopek

Manifestacija „ Dani jabuke „  tradicionalno se u  Osnovnoj školi „ Desanka Maksimović“ u Čelopeku organizuje poslednje sedmice oktobra mjeseca. Ova tradicija duga 19 godina, nije prekidana ni tokom pandemije virusa korona. Kako saznajemo od direktorice Sanje Tanacković prošle školske godine  su organizovani literarni i likovni konkursi na temu jabuke, a najuspešniji radovi su bili nagrađeni. Međutim sve ostale aktivnosti  nisu bile održane.

Dani jabuke

Ova manifestacija, kojoj se iskreno raduju i đaci i nastavnici, i po kojoj je ova škola prepoznatljiva na regiji, neće izostati  ni ove godine. Sobzirom da je povećan broj novozaraženih na području našeg grada, ipak će vjerovatno manifestacija biti organizovati na sličan način, kao i prošle godine .

Dani jabuke

„ Održaće se određene aktivnosti, ali nismo sigurni u kojem obimu . Pretpostavljam da nećemo imati goste i tradicionalnu izložbu domaćih radinosti i kolača od strane roditelja, jer je prema preporuci Instituta za javno zdrastvo RS  ograničen ulazak trećih lica u školski objekat. Ali sigurni smo da ćemo neke od aktivnosti organizovati“, ističe direktorica  Osnovne škole „ Desanka Maksimović“ u Čelopeku. Na specifičan način, u skladu sa mogućnostima, i ove godine naši učenici će biti  kreativni i maštoviti, crtaće, pisati, modelovati,  i nadam se dobro se zabavili i još jednom se podsjetili na blagodeti koje nam jabuka pruža, dodaje Tanackovićeva. .