Novosti / 27.02.2022

Medalje za judiste Sokola na Prvenstvu Republike Srspke

Slika
Judo Sokolovi 8

Medalje su i ovog vikenda u Zvornik doneli džudisti iz Zvornika. Zlatni, srebreni i bronzani takmičari džudo kluba Sokolovi su u konkurenciji seniora osvojili četiri medalje, a u konkurenciji poletaraca dve.

Slika
Judo Sokolovi 7

Zlatnu medalju i titulu prvakinje RS osvojila je Sandra Popović. Srebreni su Marko Rosuljas i Borisav Mirković, dok je Nikolina Popović osvojila bronzu. U konkurenciji poletaraca srebrom se okitio Njegoš Sejmenović, a bronzom Vasilije Todić.  Takmicare džudo kluba Sokolovi  vodili su treneri Dalibor Bošković i Djordje Jokić. Na turniru sudile su i zvorničke sudije Dane Pepić, Rajko Mirković i Ognjen Pavlović.

Slika
Judo Sokolovi 10
Slika
Judo Sokolovi 14
Slika
Judo Sokolovi 11

U Banja Luci u dvorani Borik je održano  Prvenstvo Republike Srpske za seniorke i seniore i poletarke i poletarce.  Na ovom prvenstvu je nastupilo oko 400 takmicara iz preko 40 klubova koji egzistiraju u Republici Srpskoj. Prvenstvo je otvorio Mario Đuran, pomoćnik za sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta. Na otvaranju  su džudiste i brojne učesnike pozdravili  Ognjen Pavlović predsjednik  Džudo saveza Republike Srpske, a u ime organizatora i Jasenko Delić predsjednik Džudo kluba Zvijzda. Ovaj klub, koji je tehnički organizovao prvestvo, je sjajnom organizacijom opravdao  povjerenje Džudo saveza Republike Srpske.

Slika
Judo Sokolovi 12

 

Slika
Judo Sokolovi 15
Slika
Judo Sokolovi 16