Zvornik / 12.02.2024

Ministar Đerlek najavio - izlazak opštine Mali Zvornik iz reda nerazvijenih

Slika
mali zvornik

Edin Đerlek, ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalnii razvoj, presecanjem vrpce svečano  je označio završetak radova i pustio u funkciju sistem za odvođenje atmosferskih voda ispod Doma kulture, projekta čiju je izgradnju sufinansirao Kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj.

Pre ovog svečanog čina i presecanja vrpce sa predsednikom malozvorničke opštine Zoranom Jevtićem, Đerlek je razgovarao sa rukovodstvom opštine Mali Zvornik. Kako je on objasnio, prema internim analizama, a na osnovu nove metodologije, opština je dostigla blagi pomak, ali dok to ne usvoji vlada, ne može se zvanično pričati da je Mali Zvornik trenutno u četvrtoj kategoriji razvijenosti i da nije u društvu najnerazvijenih. Đerlek, je naglasio  da je sa tim podatakom upoznao lokalno rukovodstvo, kako da bi ga ohrabrili i da shvate da ulaganja imaju smisla.

„Оvo je veoma značajan projekat u koji smo uložili 5,7 miliona dinara, a uz još jedan, ukupno oko 6,5 miliona. U čitavom okrugu realizujemo slične projekte, a ovaj je bio jako važan za zaštitu životne sredine, ali i da bi se sprečila šteta od poplava koja se dešavala i vlažila unutrašnje zidove biblioteke. Značajan je i za ljude koji žive u okolini Doma kulture, a to je oko tri hiljade meštana. Danas smo se dogovorili da nastavimo saradnju, uskoro će biti raspisan novi javni poziv ministarstva i očekujemo da malozvornička opština konkuriše sa još razvojnih projekata,“ rekao je minister Edin Đerlek.

Slika
mali zvornik

Razdvajanjem kišne i fekalne kanalizacije u centru Malog Zvornika rešen je problem plavljenja suterena biblioteke i direktnog izlivanja vode iz oluka na ulicu i parking prostor, koji je postojao dugi niz godina.