Multimedija / 23.11.2023

Na turniru „ Treći drinski kup- Zvornik“najbolja ekipa Udruženja penzionera Bajina Bašta

Slika
d

Gradsko udruženje penzionera Zvornik  bilo je domaćin  završnog turnira „ Treći drinski kup- Zvornik“.

U ukupnom plasmanu prvo mjesto osvojila je ekipa Udruženja penzionera iz Bajine Bašte,drugo mjesto ekipa iz Vlasenice a treće mjesto ekipa iz Srebrenice.

Kako je rekao predsjednik Gradskog udruženja penzionera Zvornik,Branislav Mihajlović, danas su uručeni pehari za osvojeno prva tri mjesta kao i zahvalnice svim učesnicima.

Slika
d

“I pored teške situcije u kojima se penzioneri nalaze uspjeli smo  da organizujemo ovo sportsko takmičenje. Na manifestaciji „ Treći drinski kup- Zvornik“ učestvovali su članovi   Udruženja pezionera iz Bajine Bašte, Ljubovije, Malog  Zvornika, Banje Koviljače i Loznice  kao i članovi Udruženja penzionera iz Vlasenice, Milića, Šekovića, Bratunca, Srebrenice i Zvornika. Koliko nam godine dozvoljavaju, takmičili smo se u različitim disciplinama malom fudbalu,košarci,šahu,i ribolovu.U Zvorniku ima 7757 penzionera  i većina njih se nalazi u vema teškoj materijalnoj i zdravstvenoj situaciji”-kaže Mihajlović.

Slika
p

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske,Ratko Trifunović,istakao je da mu je velika čast da je prisutan na "Trećem drinskom  kupu- Zvornik“,na kome su se okupili članovi pet Udruženja penzionera  iz Republike Srbije i šest  Udruženja penzionera iz Republike Srpske.

Predsjednik Udruženja penzionera Bajina Bašta,Nedeljko Rakić,istakao je da se već šest godina organizuju druženja penzionera iz Srbije i Republike Srpske.

Slika
d

“Zainteresovanost za druženje i ovakve manifestacije na kojima se druže i učestvuju penzioneri bila je velika,i za sada imamo jedanaest opština i gradova sa leve i desne obale Drine.Mi smo to nazvali Drinski kup,i imamo četiri puta godišnje druženja  i svaki put u drugom mjestu.Imamo te pojedinačne disipline i otprilike u svakom mjestu se takmičimo u po dve discipline a ovo  danas u Zvorniku je završni kup,treći po redu,jer smo imali odlaganja zbog korone.Svrha cijele priče je lijepo druženje uz ručak i muziku  ”-kaže Rakić.