Aktuelno / 07.06.2021


Narodna biblioteka Zvornik proglašena za najbolju u 2020 godini u RS - Stjepanović: Dobijeno priznanje rezultat timskog rada

Slika
title

Narodna biblioteka Zvornik, proglašena je za najbolju biblioteku u 2020 godini u Republici Srpskoj i dodjeljena joj je  povelja Društva bibliotekara RS "Đorđe Pejanović". Nagrada je došla u godini kada Narodna biblioteka i muzejska zbirka  obilježava 75 godina svog rada, rekla je direktorica ove kulturno obrazovne ustanove Nega Stjepanović .

Ona je na prijemu koji je organizovan u Gradskoj upravi  rekla da je dobijeno republičko priznanje rezultat timskog rada u kojem su učestvovali svi zaposleni  u ovoj kulturno obrazovnoj ustanovi  i  u svim segmentima rada ove ustanove.

„Zaposleni
u Narodnaoj biblioteci i muzejskoj zbirci upotrijebili su sva svoja znanja kako
bi kod svojih korisnika stvorili navike da dolaze u biblioteku kako bi iz
jednog realnog prostora preselili u virtuelni svijet organizujući različite
virtuelne radionice“, rekla je Stjepanovićeva.

„ Svoje znanje smo upotrijebili  kako bi pokazali da smo društveno i scijalno odgovorni  i u vrijeme pandemije virusa korona smo radili zaštitnu opremu – vizire za zaposlene u zdrstvenim ustanova. 

Ona je naglasila da dodijeljena plaketa „Đurđe Pejanović“ nije samo priznanje za ovu ustanovu i njene zaposlene, nego je to priznanje gradu Zvorniku, gradskoj upravi i gradonačelniku, koji svi zajedno podržavaju rad Narodne biblioteke.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović  se zahvalio zaposlenim u Narodnoj biblioteci i muzejskoj zbirci, koji su svim zalaganjem i odgovornošću  postigli zavidne rezultate rada, posebno kada se ima u vidu da je 2020 godina bila u znaku pandemije virusa korona. On je rekao  da je zvornička Narodna biblioteka i muzejska zbirka odškolovala i kod mnogih  generacija naših sugrađana, stvorila naviku čitanja.

Gradonačelnik
Zvornika je zaposlenima čestitao na republičkom priznanju i 75 godina
postojanja i rada Narodne biblioteke i muzejske zbirke, koje obilježava ove
godine. On je dodao  da je će grad
Zvornik biti i dalje podrška ovoj ustanovi, a od zaposlnih u ovoj kulturno
obrazovnoj ustanovi očekuje da i dalje budu 
podrška svim onima koji žele, hoće i vole da čitaju.

Gradonačelnik Zvornika  je poručio mladim sugrađanima da postanu članovi Narodne biblioteke, da čitaju knjige,  a ne da školsku i drugu literaturu čitaju putem interneta, na računarima i  mobilnim telefonima, jer je mnogo bolji osjećaj  držati knjigu u ruci.