Zvornik / 24.02.2023

Platforma za komunikaciju-„Dijalog zajednice Zvornik“

Slika
Gradska uprava

U utorak, 28. februara sa početkom u 12  časova, u velikoj sali Skupštine Grada Zvornik biće održan „Dijalog zajednice Zvornik“.

Kako je za Osvit radio rekao zamjenik koordinatora projekta Miloš Ivanović , dijalog je u okviru projekta”Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini” koji finansira Evropska unija a koji zajednički sprovode EU, Ujedinjene nacije, Misija OEBS-a u Bosni i Hercegovini i Savjet Evrope.

Slika
dijalog zajednice zvornik

Projekat uključuje saradnju s lokalnim vlastima i predstavnicima civilnog društva, grantove za organizacije civilnog društva i pojedince koji promovišu mir i povjerenje, kao i podršku lokalnim medijima u promovisanju pozitivnih priča iz zajednice. Zvornički projekat nosi naziv“ Uz malo dobre volje, Zvornik može bolje: Zajedno radimo na jačanju povjerenja i kohezije u našoj zajednici“. 

Fokus projekta je jačanje i promovisanje pozitivnih inicijativa i aktivnosti u zajednicama i podrška ljudima širom zemlje koji svakodnevno ulažu značajne napore u izgradnju povjerenja, društvene kohezije i održivog  mira.

Kako je istakao Ivanović  učešće u dijalogu je otvoreno, a svi zainteresovani mogu se registrovati elektronskom putem a link je dostupan putem internet i fejsbuk stranice Grada Zvornika.

Ovom prilikom  biće razgovarano o zajedničkim prioretima,problemima i i zazovima u zajednici te predstavljena rješenja koja mogu biti provedena u lokalnim zajednicama s konačnim ciljem jačanja povjerenja i društvene kohezije.