Novosti / 29.07.2021

Počinje manifestacija „ Drina je smisao života“

Slika
Koncert Dragane Mirkovic naslovna

Manifestacija Dani sportsko rekreativnog i kulturnog turizma pod nazivom „ Drina je smisao života“ u susjednom Malom Zvorniku počinje večeras.  Programom manifestacije u 20.30 časova biće zvanično otvorena 22 po redu manifestacija „ Somovijada“ , nakon čega će na stadion FK  „Jedinstvo”   za sve ljubitelje narodne muzike koncert održati Dragana Mirković.

Manifestacija se nastavlja u petak kada će ljubitelji  ribolova  moći  da uživaju , ali i odmere snage i vještine kako u  petak , tako i u subotu na  plaži u Sakaru , gdje će biti održana tradicionalna Somovijada. Drugog dana ove manifestacije, pored takmičarskog dijela i proglašenja pobjednika  biće održan i Zlatni kotlić  takođe na plaži u Sakaru.  Za subotu je  najavljena i akcija dobrovoljnog darivanja krvi od 9 do 14 časova.

drina

Posjetioci u subotu , na plaži u sakaru  moći da uživaju i u  izložbi  hrane, alkoholnih i bezalkoholnih pića , narodne tradicije i domaće radionisti, a biće održana i likovna kolonija.
U subotu naveče , tačnije od 21 čas koncert će , na stadionu  FK „Jedinstvo” Mali Zvornik koncert će održati „Lexington band“ . 

Manifestacija „ Drina je smisao života“  biće završena Malozvorničkom  regatom u nedelju 1 avgusta . Start regate je zakazan u 10 časova  u naselju Velika reka  , a završetak je planiran oko 16 časova u Sakaru , gdje će učesnike dočekati  trubački orkestar  Boška Krčavca.