Zvornik / 11.10.2021

Protest u Kravici

Slika
kravica

Mještani sela Kravica u bratunačkoj opštini, okupili su se juče u centru sela na protesu na kome su izneli svoje probleme. Nebojša Milovčević, predsjednik Savjeta MZ Kravica je rekao da je ubijeđen   da će ovaj protest uroditi plodom i da će nastaviti da se bore za svoja. Mještanin Kravice, Milisav Ilić se prisjetio vremena kada je Kravice imala Dom zdravlja, poštu, školu sa 1000 đaka, puteve, svako seosko domaćinstvo je imalo vodu.

Danas u Kravici mještani su suočeni sa - nezaposlenošću, lošom infrastrukturom, lošim vodosnabdijevanjem, nemaju ambulantu, imaju samo obećanja načelnika Bratunca, data nakon lokalnih izbora 2020.godine, koja nisu još ispunjena. Organizatori skupa, članovi Savjeta Mjesne zajednice Kravice, traže od lokalnih vlasti hitno rješavanje problema. Izneli su na protesnom skupu listu sa zahtjevima: proširenje gradskog vodovoda, nadoknada štete za zemljište izuzeto širenjem riječnog korita, uređenje spomenika u Kravici, održavanje i sanacija nekategorisanih seoskih puteva, izgradnji proizvodnog pogona realizacijom sredstava od Vlade RS, sanacija i uređenje oko zemljoradničke zadruge  i sastanak delegacije MZ Kravica sa premijerom Vlade Republike Srpske. 

Zahtjeve sa protesnog skupa najvili su  dostaviće načelniku opštine Bratunac, Srđanu Rankiću i Vladi Republike Srpske, sa rokom od 20 dana na odgovor. Sljedeći protesni skup, su najavili održaće u centru Bratunca i upozorili su ako se ništa ne ispuni da će pokrenuti i inicijativu za opoziv načelnika opštine Bratunac Srđana Rankića.