Zvornik / 14.09.2021

PU Zvornik: Do 24 septembra akcija "Zaštitimo djecu u saobraćaju" – u 2021 pet saobraćajnih nezgoda u kojima su učesnici i djeca

Slika
PU

Početak školske godine za određen broj djece znači i prvo samostalno učestvovanje u saobraćaju.Policijska uprava Zvornik tradicionalno početkom nove školske godine, organizuje akciju  pod nazivom „Zaštitimo djecu u saobraćaju“. 

Akcija je počela 25 avgusta i trajaće do petka 24 septembra.  U cilju obezbeđivanja što sigurnijih uslova za dolazak u školu  i povratak kući policijski službenici Policijske uprave Zvornik sproveli su niz sastanaka sa predstavnicima škola. Na sastancima su  im  predočeni podaci o broju upisanih učenika, o vremenskim intervalima održavanja nastave, kao i  drugi podaci koji su im bili potrebni radi organizovanja aktivnosti  usmjerenih na zaštitu najmlađih učesnika u saobraćaju. 

PU

Gostujući u programu radija Osvit komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Radenko Vasiljević je rekao da je, na žalost i ovoj i prošloj godini  bilo saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovala i djeca. On je rekao da se u 2020 godini na području koje pokriva Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Zvornik dogodilo ukupno šest saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovala , zadobila povrede ili nastradala djeca. „ Od ukupno šest saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovala djeca , u svojstvu pješaka jedno djete je smrtno stradalo. Jedno djete je u svojstvu pješaka  zadobilo  lakše povrede, dok je  četvoro djece takođe zadobilo lakše tjelesne povrede kao putnici u vozilu „ naveo je statističke podatke Vasiljević . U 2021 godini , do 1.septembra dogodilo se ukupno pet saobraćajnih nezgoda . U ovim saobraćajnim nezgodama  lakše tjelesne povrede zadobila su dva djetea u svojstvu putnika, dva djeteta kao biciklisti i jedno kao motociklista.

Komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Radenko Vasiljević uputio je apel svim učesnicima u saobraćaju, a posebno vozačima da budu odgovorni u saobraćaju, da poštuju saobraćajne propise i saobraćajne znakove, te tako doprinesu zaštiti djece u saobraćaju..

Danijela Madžarević portparol Policijske uprave Zvornik je takođe uputila apel vozačima i svim učesnicima u saobraćaju . Ona je podsjetila da su u okviru regionalne akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“,   zbog veće bezbjednosti djece  formirane i školske saobraćajne patrole , kako bi i djeca i sama aktivno učestvovala u podizanju svjesti svih učesnika u saobraćaju što za krajnji cilj ima da i oni  postanu savjesniji učesnici u saobraćaju.