Zvornik / 10.07.2024

PU Zvornik - Pojačane mjere bezbjednosti povodom komemoracije u Potočarima

Slika
Policija Srpske

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi „Marš Mira 2024“ i komemorativni skup „Srebrenica 2024“ protekao mirno  i bez incidenata.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske kao nosilac aktivnosti obezbjeđenja skupa, ima dobru saradnju sa svim bezbjednosnim subjektima koji su uključeni u obezbjeđenje skupa u Potočarima.

-Kako bi „Marš Mira 2024“ i komemorativni skup „Srebrenica 2024“ protekli mirno i dostojanstveno, pozivamo građane, učesnike i organizatore da odgovornim ponašanjem u potpunosti doprinesu provođenju samog cilja okupljanja. Apelujemo da ne ugrožavaju svoju bezbjednost i bezbjednost drugih građana, te da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu i da se ponašaju u skladu sa zakonskim propisima. Pored toga, savjetujemo građane da koriste alternativne putne pravce, s ciljem što boljeg i efikasnijeg odvijanja saobraćaja, jer se očekuje pojačana frekvencija autobusa i putničkih automobila kojima dolaze delegacije i učesnici komemoracije-stoji u saopštenju Policijske uprave Zvornik.