Novosti / 12.07.2021

Servisne informacije za 12.7.2021.godine

Slika
Petrovdansko lilanje

U protekla 24 časa na području Policijske stanice Zvornik, nije bilo krivičnih dijela, narušavanja javnog reda i mira kao ni krivičnih djela.

U Srpskoj je u posljednja 24 časa rođena 21 beba. U Banjaluci rođeno je 11, u Prijedoru su ređene tri bebe, u Zvorniku i Istočnom Sarajevu po dvoje, a u Bijeljini, Gradišci i Trebinju po jedna.

U Zvorniku sunčano i toplo jutro sa temperaturom od 23 stepena. I danas nas očekuje sunčano i veoma toplo vrijeme uz rast temperature koja će iznositi od 28 do 34, na jugu do 38 stepeni Celzijusovih.

Većina puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH prohodna je i saobraćaj se odvija redovno. Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uslovima na putu, posebno na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina zbog mogućih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

U toku su radovi na izgradnji kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Što se biometeorloške prognoze tiče, jutarnji sati će biti ugodniji od drugog dijela dana, kada će se pod uticajem vrućeg i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata javiti tegobe poput nervoze, iscrpljenosti i glavobolje. Učesnici u saobraćaju takođe trebaju biti oprezniji, naročito u poslijepodnevnim satima. Prilikom boravka na otvorenom neophodno je provoditi mjere zaštite od sunca.