Zvornik / 20.01.2022

Servisne informacije za 20.01.2022.godine.

Slika
title

Na području koje operativno pokriva PU Zvornik, u protekla 24 časa evidentirana su dva krivična dela u Donjoj Pilici, dve saobraćajne nezgode, u Donjem Šepku, kada su tri lica zadobila telesne povrede, i Bratuncu, kada je pričinjena materijalna šteta, te jedan požar u Kiseljaku. U istom periodu, nije bilo slučajeva narušavanja javnog reda i mira. 

Saobraćaj se na putevima odvija po vlažnim i mestimično mokrim kolovozima. Na putevima nema ostataka snega ni leda Temperature vazduha jutros se kreću u intervalu od -6º u višim do -3º u nižim predelima regije Birča. 

U porodilištu JZU „Bolnica Zvornik“ rođena je jedna djevojčica.

Pripadnici Službe profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik imali su mirnu noć.

Iz preduzeća “Vodovod i komunalije” informacija da je vodosnadbevanje za danas uredno.

Na graničnim prelazima Karakaj i Šepak ovog jutra nema dužih zadržavanja na ulasku i izlasku iz zemlje.

Sa Autobuske stanice Zvornik ovog jutra  svi autobusi saobraćaju po redu vožnje.

Što se biometeorološke prognoze tiče, danas se poseban oprez preporučuje srčanim bolesnicima i nervno labilnim osobama.Od meteropatskih reakcija moguća je pospanost,razdražljivost i bolovi u kostima.

Danas  se očekuju nove padavine koje će prvo zahvatiti severne predele, a do večeri će se proširiti ka jugu i istoku.  Ujutro će biti hladno uz slab do umeren mraz i pretežno vedro. U prvom delu dana pretežno sunčano i relativno toplo za ovo doba godine uz postepeno naoblačenje. Na jugu slaba kiša  Padaće prvo slaba kiša, u višim predelima sneg, a do večeri padavine jačaju i uz zahlađenje, a kiša će preći u susnežicu i sneg i u nižim predjelima. Duvaće slab vetar, pre podne južnog smjera, a u drugoj polovini dana postepeno će promeniti smer na sever. Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od -5 do 2 stepena u višim predelima od -9 stepeni, a dnevna od 4 do 10 stepeni, u višim predelima od 1Celzijusov stepen.