Zvornik / 27.08.2022

SŠC Zvornik spremno dočekuje novu školsku godinu

Slika
SSC zgrada

Par dana nas dijeli od nove školske godine. Dok roditelji sa svojom djecom kupuju udžbenike i neophodan školski pribor, škole se takođe pripremaju da obezbjede što bolje uslove za odvijanje nastavnog  procesa.

Slika
SSC 5

U Srednjoškolskom centru “Petar Kočić” Zvornik sa pripremama su počeli već u julu mjesecu. Prema riječima direktorice Biljane Pisić najveći dio poslova koji su bili neophodni da se urade pred početak nastavnog procesa, obavili su domari škole.

Oni su okrečili učionice, neke djelimično, neke potpuno, pripremili fiskulturne sale, ofarbali radijatore i uradili druge popravke.

SSc ucionica

Pandemije nam  je pokazala da je školi potrebno više računara i bolji internet, pa ćemo se potruditi da tokom školske godine da ih nabavimo, kao  i projektore za pojedine učionice” , kaže Pisićeva

U ovoj srednjoškolskoj ustanovi svake godine se trude da opreme jedan kabinet, prošle godine je to bio kabinet za matematiku, a ove za geografiju. Potpuno je uređen i kabinet poznatiji kao “Grčki kutak”. 

SSC Grcki kutak

Ono što im još predstoji je uređenje đačkog restorana.

Prema riječima Pisićeve, raspisan je tender za građevinske radove za potrebe đačkog restorana. Vrijednost je oko 35 hiljada KM, a finansira se iz budžeta grada

SSC ucionica

Podsjećamo da je realizacija projekta za otvaranje đačkog restorana proistekla iz projekta kojeg ova škola realizuje u saradnji sa sa Srednjom stručnom školom „Branko Radičević“ iz Rume i Udruženjem „Limitless“ iz Beograda. Vrijednost opreme koje će zvornička škola dobiti iznosi 35 hiljada eura 

“Nadamo se  da ćemo do novembra mjeseca, kada nam se završava projekat , a kroz koji smo dobili opremu, imati  funkcionalan restoran, “ ističe Pisićeva.

Ona je dodala da će kada sve bude završeno,  učenici ugostiteljskog smjera ove škole u đačkom restoranu obavljati praksu, dok će ostali učeniocima biti omogućeno da u svojoj školi kupuju obroke, istakla je Pisićeva.