Zvornik / 25.06.2024

Svečano proslavljena krsna slava opštine Osmaci

Slika
o

Opštinska Uprava Osmaci i Hram Svete Trojice u Osmacima proslavili su krsnu slavu opštine Osmaci i slavu Hrama Svete Trojice u Osmacima.

Veliki praznik Trojice obilježen je uz prisustvo velikog broja vjernika, lokalnog stanovništva i zvanica.Svečanost je počela u 9,00 časova Svetom Liturgijom u Hramu Svete Trojice u Osmacima, posle liturgije usledilo je darivanje krsta, litija, ikona i krsni hod-litija oko Hrama Svete Trojice u Osmacima koja je kasnije produžila do zgrade opštine Osmaci gdje je obavljeno lomljenje slavskog kolača.

Slika
o

Sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve sa načelnikom opštine Radanom Sarićem i visokim zvanicama obavilo je obred lomljenja slavskog kolača a zatim je litija krenula ka porti Hrama Svete Trojice u Osmacima gdje je sveštenstvo ispred spomenika poginulim borcima služilo parastos a načelnik opštine Osmaci Radan Sarić je sa predstavnicima boračke organizacije položio cvjeće. Ovom prilikom obavljeno je i osveštavanje novoizgrađene Spomen sobe koju je u potpunosti finansirala Vlada Republike Srpske.