Zvornik / 27.03.2022

Tekvondo - zlatne medalje i mjesta u reprezentaciji BIH

Slika
Tekvondo

Tekvondoisti Zvornika  nastavljaju sa svojim uspješanim nizom pobjeda. Na otvorenom taekwondo kupu BIH održanom ovog vikenda, učestovali su sa pet takmičara i osvojili pet medalja.

Zlatnu medalju u juniorskoj konkurenciji osvojila je Marija Jokić, a u kategoriji kadeta  Amila Šahbegović. Srebrene medalje osvojile su seniorka Zorana Sandić i kadet Dragan Marić. Bronzanu medalju je osvojio kadet Milan Sandić.

Na otvorenom taekwondo kupu BIH je učestvovalo oko 500 takmičara iz svih BiH klubova. Ovo je bilo bodovno takmičenje koje je obezbjeđivalo mjesto u  reprezentaciji BiH u svim uzrasnim kategorijama. Narednog vikedna tekvondoisti Zvornika učestvovaće na prvenstvu Republike Srpske koje se održava u Bijeljini.

Marija Jokić je ovom pobjedom obezbijedila mjesto u reprezentaciiji BiH, a narednog vikenda u Bijeljiini ima  priliku da na prvenstvu BiH objedini sve tri titule na bodovnim takmičenjima.  U kadetskoj konkurenciji Amila Šahbegović, posle prvenstva Republike Srpske ima  realne šanse da se nađe u reprezentaciji BiH.