Zvornik / 12.02.2024

Za vikend 30 vozača isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Slika
title

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik tokom vikenda na području Zvornika i Bratunca, realizovali su  akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu i tom prilikom kontrolisali su i izvršili alkotestiranje 943 učesnika u saobraćaju. Zbog utvrđene nedozvoljene količine alkohola u organizmu sankcionisano je 30 vozača, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja.

 Od ukupnog broja sankcionisanih vozača 9 vozača je sankcionisano zbog utvrđene količine alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 14 vozača zbog utvrđene količine alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a 6 vozača je zadržano lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog utvrđene količine alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg.  Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisan je jedan vozač mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva. Evidentirano je 44 ostala prekršaja.

-Policijski službenici Policijske stanice Bratunac su 11.02.2024. godine oko 00,00 časova, lišili slobode lice inicijala S.M. iz Srebrenice, koje je kao učesnik u saobraćaju odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu.

-Policijski službenici Policijske stanice Bratunac su 09.02.2024. godine oko 17,15 časova, lišili slobode lice S.Š. iz Bratunca, jer je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u ulici Gavrila Principa, opština Bratunac, a izvršenim ispitivanjem na prisustvo alkohola kod navedenog lica utvrđeno je prisustvo od 2,16 g/kg alkohola u organizmu.

-Prilikom vršenja operativno taktičke mjere i radnje racije, 11.02.2024. godine u ugostiteljskom objektu na području Grada Zvornika, policijski službenici Policijske stanice Kozluk su uručili prekršajni nalog licu M.B. iz Zvornika zbog počinjenog prekršaja iz člana 25. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

-Policijski službenici Policijske stanice Zvornik, 09.02.2024. godine, po Naredbi Osnovnog suda Zvornik, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, izvršili su pretres lica Z.B. iz Zvornika, kuće, pomoćnih prostorija i vozila koje isto koristi, zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.