Zvornik / 03.11.2023

Zvornička bolnica dobila vrednu opremu za pedijatrijsko odjeljenje

Slika
b

U JZU Bolnica Zvornik danas je održana  održana konferencija za medije povodom dostavljanja transportnog neonatalnog inkubatora i dodatne značajne opreme, koju je JZU Bolnica Zvornik dobila sredstvima prikupljenim na donatorskoj večeri "S ljubavlju hrabrim srcima“.

 Direktor bolnice Zvornik,Ivan Popović, u obraćanju medijima rekao  je da je u zvorničku bolnicu stigla značajna medicinska oprema.

„Radi se o jednom transportnom inkubatoru,dvoja kolica za transport intrahospitalnih pacijenata,uglavnom beba,dva perfuzora i dva pulsna oksimetra.Oprema je nabavljena u okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima“, koja se organizuje već trinaest godina pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske.Ove godine značajna je po tome što je Udruženje pedijatara Republike Srpske provodilo tu akciju i medicinska oprema će se koristiti na našim pedijatrijskim odjeljenjima za novorođenčad i zato možemo da kažemo da ova oprema život znači.Vrednost medicinske opreme koja je danas dostavljena zvorničkoj bolnici je 45.000 KM“ -rekao je Popović.

Slika
b

Načelnica odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo JZU Bolnica Zvornik, dr Dušica Obućina,rekla je da se u zvorničkoj bolnici obavi godišnje oko 600 porođaja.

"Iz nekih nepoznatih razloga desi se da je potreban hitan transport do ustanova tercijalnog nivoa i zato je veoma značajna nabavka ovog novog transportnog inkubatora za siguran transport svih prevremeno rođenih beba i ostalih kojima je potreban hitan transport do neke zdravstvene ustanove"-kaže Obućina..