Zvornik / 31.08.2022

Zvornik: Potpisani ugovori za infrastrukturne projekte za šest povratničkih naselja

Slika
Ugovori povratnici naslovna

Danas su u Zvorniku potpisani ugovori za realizaciji infrastrukturnih projekata u šest povratničkih mjesnih zajednica, ukupne vrijednosti od 366 hiljada KM.

Ugovore su potpisali gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i ministarka za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice  u Vladi Kantona Sarajevo Ivana Prvulović.

Ugovori povratnici 2

“Ovo je vid pomoći Kantona Sarajevo održivom povratku, u namjeri da olakšamo svakodnevni život povratnika u grad Zvornik”,  rekla je Prvulović

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović je istakao je veliki značaj potpisanih ugovora , jer će na ovaj način, kako je rekao,  biti poboljšan kvalitet života u povratničkim mjesnim zajednicama . On se zahvalio Vladi Kantona Sarajevo na izdvojenim sredstvima i dodao da je Gradu Zvorniku po prvi put neko odobrio sredstava u iznosu koji je tražen.

Stevanović je dodao da će Grad Zvornik učiniti sve da se ovi projekti što prije budu realizovani.  Radovi će početi u septembru mjesecu, a biće završeni do kraja građevinske sezone, ukoliko to vremenski uslovi dozvole.   

Zoran Stevanovic

Savjetnik gradonačelnika Zvornika za povratak Nedim Čivić je rekao da će ukupna novčana sredstva biti usmjerena za šest povratničkih mjesnih zajednica.  “ Izgradićemo jedan dio vodovodne mreže u Đulićima, dio putne infrastrukture u Križevićima, Snagovu, Glumini  i Gornjem Šepku, a u Križevićima će biti urađen i jedan dio  ulične rasvjete.