Zvornik / 13.09.2021

Atletičari AK“Zvornik“ostvarili zapažene rezultate

Slika
atleticari

Na Prvenstvu Republike Srpske za mlađe i starije cicibane koje je u subotu održano u Banjaluci atletičari AK „Zvornik“ ostvarili su zapažene rezultate.  Srebrnu medalju osvojila je Milica Bašić u bacanju vorteks loptice, a Tamara Кuljić bronzanu medalja u bacanju kugle.

– U revijalnoj trci na 60 metara Teofana Petrović osvojila je srebrnu medalju, a Milica Nikolić bronzanu medalju. Treba napomenuti i štafetu 4×50 metara koja je osvojila četvrto mjesto. Na prvenstvu su nastupale još Jovana Petrović, Eva Gajić, Helena Gajić, Ivona Ilić i Ivana Aćimović.Ovo je za većinu zvorničkih atletičara bio prvi nastup na zvaničnom prvenstvu i zadovoljni smo njihovim rezultatima. Кrajem septembra očekuje ih miting u Beogradu za najmlađe kategorije – rekla  je Slavica Mandić, trener u AK „Zvornik“.

On je dodala da su ponosni i na njihova dva takmičara, Leu Gajić i Borisa Кrstića, koji su učesnici Svjetskih školskih igara.

 – Ono što su OI za najbolje sportiste svijeta je Školarijada za učenike osnovnih škola. Prvi put u istoriji školskog sporta na jednom mjestu će se naći osnovci iz cijelog svijeta i takmičiće se u 14 sportova. Učestvuje oko 2.500 mladih sportista iz 43 države. Domaćin igara u periodu od 11. do 19. septembra je srpska prestonica Beograd – dodala je Mandićeva.