Zvornik / 18.01.2024

Bolnica Zvornik- stigli savremeni aparati na Odjeljenje za oftalmologiju

Slika
Bolnica naplata parkinga

Odjeljenje za oftalmologiju bolnice Zvornik dobilo je tri nova savremena aparata, OCT (Optička koherentna tomografija) i YAG laser i operacioni mikroskop čime pacijenti regije Birač dobijaju nove zdravstvene usluge.

Najsavremeniji operacioni mikroskop će omogućiti i uvođenje novih operativnih zahvata u okviru djelatnosti oftalmologije. Ovaj mikroskop je profesionalni hirurški instrument koji se koristi da ljekarima pruži najbolju vidljivost i tačnost tokom minimalno invazivnih operacija.

Slika
b

YAG laser - kapsulotomija je laserska intervencija koja se izvodi na prednjem segmentu oka, kod pacijenta koji kojih je operativno odstranjena katarakta.YAG laser može da se koristi u terapiji i prevenciji glaukoma.YAG laser kapsulotomija relativno je brz i bezbolan zahvat nakon kojeg se poboljšava vidna oštrina te se omogućava praćenje promjena na pozadini oka, a može se obaviti nekoliko meseci posle operacije katarakte.

YAG laser je jedini aparat ovog tipa na kompletnoj regiji, te uz pomoć nabavljenog YAG lasera i OCT aparata pacijentima nudimo novu uslugu u Odjeljenju za oftalmologiju i naši pacijenti neće imati potrebe odlaziti u druge ustanove ikako bi dobili potrebnu zdravstvenu njegu-navode iz ove zdravstvene ustanove.

OCT aparat (optička koherentna tomografija) pruža napredne dijagnostičke mogućnosti, visokokvalitetne slike, detaljan prikaz očnih struktura i olakšano snimanje kod pacijenata s određenim očnim stanjima. To je vrlo koristan alat za oftalmologe u dijagnostici, praćenju i liječenju različitih očnih bolesti i poremećaja.