Novosti / 20.06.2022

Brojna takmičenja pred članovima Taekwondo kluba “ Zvornik” i Judo kluba “Sokolovi”

Slika
Akademija svi 3

U narednih nekoliko dana predstavnici  Taekwondo klub “ Zvornik” i Džudo kluba “Sokolovi” , koji su sastavni dio Akademije borilačkih sportova u našem gradu odlaze na mnogobrojna takmičenja.

Akademija svi

Predsjednik Akademije borilačkih sportova Ognjen Pavlović  je rekao da će Zvornik imati dva predstavnika na Mediteranskim igrama koje se održavaju u Oranu u Alžiru , nastup na Evropskom prvenstvu za kadete u Poreču, dva nastupa u avgustu u Bugarskoj na Svjetskom juniorskom takmičenju u tekvandou i nastup na Svjetskom prvenstvu u džudou isto u avgustu.

Ognjen Pavlovic

Pokazali smo da jednim ozbiljnim radom, energijom i odricanjem takmičara i trenera, ljudi koje vodi klubove i Akademiju  uspjeli da dođemo do toga da imamo nastupe na najprestižnijim takmičenjima u Evropi I svijetu. Imali smo i početkom mjeseca borbu Nikole Drobnjaka koji je uzeo titulu profesionalnog prvaka Evrope u kik boksu .  Sve je to dokaz da Akademija za borilačke sportove u Zvorniku izrasta u jedan od najuspješnijih kolektiva u regionu.

Prva sandra popovic

Sandra Popović iz Tekvando kluba Zvornik  je jedna od takmičarki . Ona će nastupiti na Evropskom prvenstvu u džudou za kadete u Poreču . Ona nam je rekla da su pripreme odlično odrađene, a njena očekivanja su da ima što bolji rezultat, odnosno da osvoji jednu od medalja. Sandra će takođe nastupiti i na Svjetskom takmičenju u džudou koje će biti održano krajem avgusta mjeseca. Između ova dva takmičenja Sandra će učestvovati na kampovima u Banja Luci i Trebinju, što će doprinjeti još boljim pripremama za Svjetsko takmičenje u džudou.

Muska ekipa

Nikolu Kretiju i Jovana Ardelića ovog vikenda očekuje takmičenje. Oni će drugog dana tačnije u nedelju pokušati, kako su nam rekli da osvoje neku od medalja  na Evropskom juniorskom kampu u Laktašima. Nikoli je ovo prvi put da učestvuje na ovom takmičenju.

Zorana Sandic

Zorana Sandić članica Tekvando kluba “ Zvornik” nastupiće na Mediteranskim igrama, kao predstavnica BiH. Ona nam je rekla da smatra da ima dobru formu. Na takmičenje bi trebala da putuje 27.juna , a takmičenje se održava od 1 do 5 jula . Daću svoj maksimum, iskreno očekivanja su velika kaže Zorana koja je izrazila nadu da će osvojiti medalju.

Sudija

Na Mediteranskim igrama, Zvornik će imati još jednog predstavnika ali u svojstvu međunarodnog sudije. Dane Pepić kaže da mu je velika čast i lična satisfakcija što je delegiran od strane saveza. To je velika stvar i za naš grad zato što Mediteranske igre zovu i Mini olimpijada. One se održavaju  svake četiri godine , a učestvuje preko 20 država sa tri kontinenta, naglašava Pepić. Suditi na njima je velika odgovornost, a ja ću dati sve od sebe da predstavim na pravi način naš grad, akademiju ali i cijelu državu dodaje Pepić.

Jokic

I Mariju Jokić članicu Tekvando kluba "Zvornik" očekuje nastup , kao reprezentativku BiH na Svjetskom juniorskom takmičenju u tekvandou u Sofiju, u Bugarskoj od 2 do 8 avgusta . Marija kaže da su pripreme već uveliko počele ,a  za vikend će se okupiti svi reprezentativci koji nastupaju za BiH .  “Očekuju nas jaki treninzi mnogo rada . Uvjek se na takmičenja ide sa velikim očekivanjima . Ja ću se potruditi da dam svoj maksimum i osvojim neku od medalja. “ kaže Marija.

D.J