Novosti / 19.07.2023

Monografija Kajak-kanu kluba Drina Zvornik - 60 godina rada i takmičenja

Slika
kajak divic

Organizacioni odbor za obilježavanje jubileja 60 godina rada Kajak-kanu kluba Drina Zvornik i za organizaciju 12.Međunarodnog takmičenja u kajak-kanu disciplinama na mirnim vodama, danas je organizovao press konferenciju za medije kako bi najavio predstojeći događaj u Zvorniku i na Diviču.

Zvanična promocija Monografije kluba je u petak 21.jula u maloj sali gradske uprave. Sutradan u subotu je dolazak takmičara, a u večernjim satima je nakon promocije Monografije i vatrometa, u Diviču kod stadioan i restorana „Burun“, muzičko - zabavni program za sve učesnike. U nedjelju je svečano otvarenje 12. Muđunarodnog takmičenja u kajak-kanu disciplinama disciplinama na mirnim vodama u 9,30h nakon čega počinju takmičenja.

O programu obilježavanja jubileja rada šest decenija rada kajak-kanu kluba, posebno je govorio predsjednik kluba Kajak-kanu kluba Drina Mustafa Tuhčić koji je uz najavu održavanja dvije promocije Monografije,  najavio i dolazak 15 klubova, devet iz Bosne i Hercegovine i 6 iz Srbije, sa preko 150 takmičara.

Slika
kajak divic

„Nažalost naše takmičenje se poklapa sa takmičenjima u susjednim državama, pa nam ne mogu doći klubovi iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije.  Potvrđen je dolazak zato 6 ekipa iz Srbije, Doduše mi toliko takmičara možemo i da ugostimo. Biće nas preko 150, smeštenih u šatorima. Mi kajakaši smo navikli na takav smeštaj,” istakao je Mustafa Tuhčić.

Kajak-kanu kluba Drina Zvornik slavi ove godine 60 godina rada, trajanje sa kojim se retki klubovi u regiji mogu pohvaliti. „Zahvalan sam svima na podršci, posebno Gradu Zvorniku, gradonačeliku Ivanoviću što nas je podržao i Grad pomogao da se obilježi ovaj jubilej i održi takmičenje. Ovaj sport nema podrške, nemamo finansije ne samo mi nego je tako u celoj državi. Takmičari dolaze u subotu i nakon što se smeste, planirali smo da im predsatvimo Monografiju, da se pohvalimo i njima i našem Diviču. Ranije smo palili logorske vatre, sada prirpemamo vatromet i da se zabavimo uz muziku, negde do ponoći, a onda svi na spavanje, sutradan se treba takmičiti,”rekao je Tuhčić.

Slika
monografija kajak

Mustafa Tuhčić je pozvao sve zaljubljenike u Drinu i ovaj sport da ga podrže svojim prisutvom. On je napomenuo da je zvanično otvaranje 12.Međunarodnog takmičenja u kjak-kanu disciplinama na mirnim vodama u nedelju u 9,30h, a proglašenje pobjednika i podjela medalja i pehara za najbolje planirani su u 15h.

Ispred organizacionog odbora o tehničkoj pripremi za održavanje takmičenja i obilježavanje jubileja govorio je Mukerem Kuršumović, koji je opisao rad organizacionog odbora i napore da se obezbjedi  „amfibija” specijalizovano vozilo koje će ukloniti vodenu travu nastalu na velikom dijelu površine jezera, koja otežava održavanje takmičenja.

„Pre nego kažem sa koliko napora smo obijezbedili amfibiju, hoću da se zahvalim Mustafi Tuhčiću, bez koga ovog kluba i jubileja ne bi bilo. On je za nas legenda. Urađena Monografija biće zapis o vremenu i djelu ljudi okupljenih oko Kluba na Diviču u ovih šest desetljeća i sretni smo što smo uspjeli obezbjediti da ovaj jubilej bude dostojanstven onako kako doliči takvom radu,” rekao je u uvodu svog obraćanja novinarima  Kuršumović.

Slika
kajak divic

On je naveo da je amfibija stigla jutros i da će do početka takmičenja trava koja smeta biti uklonjena. Kako je Mukerem Kuršumović naglasio sve je podređeno i zaštiti jezera i ekologiji: „Dovođenjem amfibije iz Bijeljine samo nastavljamo sa aktivnostima koje za cilj imaju uklanjanje otpada, čišćenje jezera, uređenje obale.”