Multimedija / 22.03.2023

Obilježeni Mladenci, Svjetski dan poezije i dolazak proljeća -najstariji bračni par,ljubav koja traje 60 godina

Slika
mladenci

U organizaciji SPKD „Prosvjeta“,Zvornik sinoć je u holu OŠ „Sveti Sava“ održano „Poetsko i muzičko veče“, manifestacija kojom se obilježava praznik Mladenci, ali i Svjetski dan poezije te dolazak proljeća.

Predsjednik „Prosvjete“ Rade Perić istakao je je da poezija simbolizuje ljubav, proljeće je simbol rađanja a ujedno se proslavljaju i Mladenci  kao praznik kojim se čuva i njeguje porodična tradicija i običaji.

Slika
mladenci

Pjesmama, muzikom i dramskim komadima manifestaciju su uljepšali učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Zvornika,"Desanka Maksimović" iz Čelopeka,Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ i  Tehničkog školskog centra Karakaj.

Slika
mladenci

Gosti manifestacije bili su najstariji bračni par Lidija i Vojin Pažin, koji proslavljaju 59 godina zajedničkog braka.Na manifestaciji je učestvovalo 30 mladih bračnih parova koji su u Zvorniku sklopili brak od 22. marta prošle godine  do 20. marta ove godine.

Slika
mladenci

Najstarijem bračnom paru kao i mladim bračnim parovima uručeni su cvijeće i prigodni pokloni koje je obezbijedila Gradska uprava Zvornik.